«Στο κόκκινο» ο βρετανικός FTSE, ανοδικά οι μετοχές στην υπόλοιπη Ευρώπη

Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2017 11:33
UPD:11:49
EPA/ANDY RAIN

Ανοδικά κινούνται περίπου μίαμιση ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με εξαίρεση την κεφαλαιαγορά του Λονδίνου, όπου ο FTSE σημειώνει πτώση, εν μέσω δημοσιευμάτων που θέλουν τη Βρετανία να συμφώνησε να καταβάλει μεγάλο μέρος του ποσού που ζητά η Ε.Ε. για να διευθετήσει τον λογαριασμό του διαζυγίου, κάτι που ενισχύει τη στερλίνα.

Γύρω στις 11.30 ώρα Ελλάδας ο FTSE υποχωρούσε 0,57% στις 7.418,08 μονάδες, καθώς η ενίσχυση του βρετανικού νομίσματος επηρεάζει αρνητικά τον δείκτη, που περιέχει πολλές εταιρείες με διεθνή προσανατολισμό. Συγκεκριμένα, η στερλίνα έφτασε σε υψηλό δύο μηνών έναντι του δολαρίου.

Στον αντίποδα ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ενισχυόταν 0,48% στις 388,88 μονάδες, λαμβάνοντας ώθηση από μετοχές του χρηματοικονομικού κλάδου. 

Το επενδυτικό αίσθημα ενισχύεται επίσης από τα σημάδια προόδου αναφορικά με την προώθηση της φορολογικής μεταρρύθμισης στις ΗΠΑ, που αντιστάθμισαν την επιφυλακτικότητα μετά τη νέα πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας.

Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες θα μπορέσει να ενημερώσει την Ε.Ε. για τον λογαριασμό του Brexit. Μιλώντας στο Συνέδριο Ασφαλείας του Βερολίνου, δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες, παρά τα δημοσιεύματα που θέλουν τη Βρετανία να συμφώνησε να καταβάλει μεγάλο μέρος του ποσού που ζητά η Ε.Ε. για να διευθετήσει τον λογαριασμό του διαζυγίου.

Όπως είπε, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται. «Εργαζόμαστε πραγματικά πολύ σκληρά για αυτά τα θέματα. Ελπίζω ότι θα μπορώ θα ενημερώσω ότι…καταφέραμε να διαπραγματευτούμε μια συμφωνία», ανέφερε.

Στο ταμπλό, η μετοχή της Britvic κατέγραφε κέρδη σχεδόν 7%, μετά τη δημοσιοποίηση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, ενώ και η Osram Licht έβλεπε τη μετοχή της να ενισχύεται 3,81% αφότου η Barclays την αναβάθμισε σε «overweight» από «equal weight».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα