«Ο τιμάριθμος πέφτει μόνο στις μετρήσεις της ΕΣΥΕ και του κ. Κοντοπυράκη»

Δευτέρα, 09 Οκτωβρίου 2006 17:57

«Ο τιμάριθμος πέφτει μόνο στις μετρήσεις της ΕΣΥΕ και του κ. Κοντοπυράκη», τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης, σχολιάζοντας τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία για τον πληθωρισμό.

Όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε ο κ. Αθανασάκης, «η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος και ο κ. Κοντοπυράκης έκαναν κάτι μαγικά και ανακοίνωσαν ότι έπεσε ο τιμάριθμος». «Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται. Κάθε ελληνική οικογένεια βλέπει κάθε μέρα την ακρίβεια να κατατρώει τα εισοδήματά της. Την περασμένη εβδομάδα δώσαμε πολύ συγκεκριμένα στοιχεία από τα οποία προέκυπτε ότι τους τελευταίους 36 μήνες το κόστος της βασικής διαβίωσης της μέσης ελληνικής οικογένειας αυξήθηκε κατά 26,83%, ενώ στο ίδιο διάστημα το μηνιαίο εισοδήμά της αυξήθηκε μόνο κατά 14,44%», επισήμανε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

«Αυτό», πρόσθεσε ο κ. Αθανασάκης, «κάνει ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη να υιοθετηθεί η πρόταση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για μια πραγματικά εθνική στατιστική υπηρεσία με ρόλο ανεξάρτητης Αρχής που δεν θα επηρεάζεται από την εκάστοτε κυβέρνηση για να έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στους υπολογισμούς της».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα