Interamerican : Η μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2001 07:48
UPD:11:38

Η μεγαλύτερη επιχειρηματική συμφωνία, από την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ, ολοκληρώθηκε χθες με την μεταβίβαση του κορυφαίου ασφαλιστικού ομίλου Interamerican στον πανευρωπαϊκό όμιλο ασφαλιστικών και χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών Eureko, που δραστηριοποιείται σε εννέα χώρες.

Η συμφωνία, καθιστά τον ελληνικό ασφαλιστικό κολοσσό, ως την πρώτη ελληνική εταιρεία με πανευρωπαϊκή παρουσία.

Η Eurico, αποκτά την πλειοψηφία των μετοχών της Interamerican σε ποσοστό 79,38%, στην οποία παραμένει πρόεδρος ο έως τώρα βασικός μέτοχος και ιδρυτής της, Δημήτρης Κοντομηνάς, που παράλληλα θα συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Eureko.

Σε δηλώσεις του, είπε μεταξύ άλλων, ότι με την υλοποίηση αυτής της συμμαχίας, η Interamerican εντάσσεται στο δυναμικό ενός από τους μεγαλύτερους ομίλους της ασφαλιστικής αγοράς της Ευρώπης και αποκτά σημαντικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και δραστηριοτήτων.

Για τη συμφωνία, ενημερώθηκαν χθες οι αρμόδιες αρχές του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, από τις οποίες ζητήθηκε η διακοπή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Interamerican.

H μετοχή θα βρεθεί σήμερα και πάλι στο ταμπλώ της Σοφοκλέους, με τιμή εκκίνησης τις 5.527 δρχ., στην οποία βρισκόταν κατά το κλείσιμο της Δευτέρας.

Οπως ανακοινώθηκε σχετικά, θα ακολουθήσει πρόταση στους μικρομετόχους, να πουλήσουν τις μετοχές τους στην Eurico, στην τιμή των 7.067 δρχ. ανά μετοχή.

Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου, τόνισε ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από τέτοιες θετικές κινήσεις, που οδηγούν στην ενίσχυση των επιχειρήσεων της χώρας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα