«Κοινωνικό μέρισμα»: 89.900 αιτήσεις εγκρίθηκαν μέχρι τις 9.30 π.μ.

Δευτέρα, 27 Νοεμβρίου 2017 13:36
UPD:13:36
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Περίπου 160.000 αιτήσεις για το «κοινωνικό μέρισμα» είχαν υποβληθεί μέχρι τις 9.30 το πρωί στη σχετική ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δημήτρης Καρέλλας.

Σύμφωνα με τον κ. Καρέλλα, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία, από τις περίπου 160.000 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί μέχρι εκείνη την ώρα, εγκρίθηκαν παραπάνω από τις μισές και συγκεκριμένα 89.900 αιτήσεις.

Ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας δήλωσε επίσης ότι υπάρχουν αρκετές αιτήσεις οι οποίες παραμένουν στο σύστημα ως μη ολοκληρωμένες. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, πιθανότατα, πρόκειται για πολίτες οι οποίοι εισήλθαν στο σύστημα και είδαν ότι δεν δικαιούνται το «κοινωνικό μέρισμα» ή μπήκαν στο σύστημα και έχουν αφήσει την αίτηση σε εκκρεμότητα γιατί κάτι τους ζητήθηκε. «Με το που θα έχουν το νέο στοιχείο, ακυρώνουν την παλιά αίτηση, μπαίνουν στην καινούρια, εντός των προθεσμιών και ολοκληρώνεται η διαδικασία» πρόσθεσε.

Παράλληλα, τόνισε ότι με την είσοδο του ενδιαφερόμενου στο σύστημα, τού ζητείται να εισαγάγει ένα e-mail και τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή τυχόν ειδοποιήσεων.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαδικτυακός τόπος www.koinonikomerisma.gr για την υποβολή αιτήσεων για την καταβολή του μερίσματος άνοιξε από χθες και θα παραμείνει ανοιχτός, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης 12 Δεκεμβρίου 2017. Σχετικές οδηγίες προς τους δικαιούχους για τη διαδικασία χορήγησης του «κοινωνικού μερίσματος» έχει εκδώσει το υπουργείο Οικονομικών.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα