Toyota: Παρουσιάζει το νέο Corolla, μειώνει την απόσταση με την General Motors

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 10:25

ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ νέα έκδοση του μοντέλου με τις καλύτερες πωλήσεις από το 2000, του Corolla, παρουσίασε η Toyota Motor Corp., καθώς κινείται να κατακτήσει τη θέση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο, από την General Motors Corp.

Η νέα έκδοση του Toyota Corolla, του οποίου αρχίζει σήμερα η πώληση στην Ιαπωνία.

Η Toyota εκτιμά να πουλήσει 12.000 Corolla αυτόν τον μήνα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με ανακοίνωσή της. Το μοντέλο που κοστίζει από 1,4 εκατ. γιέν (11.700 δολ.) έως 2,3 εκατ. γιέν, αρχίζει να πωλείται από σήμερα.

Το Toyota Corolla που λανσαρίστηκε ατο 1996, αποτελεί το 1/5 των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας. Ο πρόεδρός της, Κατσουάκι Γουατανάμπε, θα παρουσιάσει το μοντέλο το 2008 στις ΗΠΑ, όπου τα αυτοκίνητα που καταναλώνουν λιγότερα καύσιμα, κερδίζουν συνεχών μερίδιο αγοράς από την GM και την Ford Motor Co.

Το 2005 οι πωλήσεις του Corolla αποτέλεσαν το 19% των πωλήσεων της Toyota. Oι πωλήσεις του αυξήθηκαν 8%, φθάνοντας πέρυσι στο 1,39 εκατ. οχήματα, σε σύγκριση με το προηγούμενο από αυτό έτος, σύμφωνα με την εταιρεία. Οι πωλήσεις των οχημάτων Prius της εταιρείας που κινούνται με βενζίνη και ηλεκτρισμό, ήταν 175.000.

Η παρουσίαση του νέου Corolla θα βοηθήσει την Toyota να επιτύχει τον στόχο για πώληση συνολικά 9,8 εκατ. οχημάτων το 2008. H GM πούλησε πέρυσι 9,17 εκατ. αυτοκίνητα και έχει μειώσει την παραγωγή με το κλείσιμο εργοστασίων, καθώς μειώνονται οι πωλήσεις της.

Το αυτοκίνητο θα διατεθεί στην αγορά της Ιαπωνίας σε δύο μοντέλα, το Corolla Axio και το Corolla Fielder.

H Toyota κατασκευάζει το Corolla σε 16 χώρες του κόσμου και σχεδιάζει να πουλήσει τη νέα του έκδοση σε περισσότερες από 140 χώρες του κόσμου, σύμφωνα με τον Γουτανάμπε. Διεθνώς η Toyota ξεπέρασε την Ford το 2003.

Η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει venture με την GM στην Καλιφόρνια, εκτιμά ότι η συνεργασία της με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο θα αυξηθεί, επεσήμανε ο ίδιος.

Οι μετοχές της Toyota, που έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 11,6%, σημείωσαν σήμερα άνοδο 0,4%, φθάνοντας στα 6.830 γιέν η μία στις 2:30 .μ. στο Χρηματιστήριο του Τόκυο. Η εταιρεία, είναι η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, 10 φορές μεγαλύτερης της General Motors.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα