Πάνω από 200.000 τηλεφωνικοί αριθμοί μέσω φορητότητας

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 10:54

Ξεπέρασαν τις 200.000 το Σεπτέμβριο του 2006 οι αριθμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που μεταφέρθηκαν με χρήση της υπηρεσίας Φορητότητας Αριθμών.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), στους πρώτους 9 μήνες του 2006, οι αριθμοί σταθερής και κινητής τηλεφωνίας που μεταφέρθηκαν σε άλλη εταιρεία ανήλθαν σε 107.779, έναντι 77.044 μεταφερθέντων αριθμών το 2005 και 17.279 αριθμών το 2004. Ειδικότερα, οι συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας που επέλεξαν να μεταφέρουν τον αριθμό τους το διάστημα από 1.3.2004 έως 30.9.2006 ανήλθαν σε 141.154.

Eπίσης, οι μεταφερθέντες αριθμοί σταθερής τηλεφωνίας ανήλθαν συνολικά σε 60.948.

Σύμφωνα με δήλωση του Προέδρου της ΕΕΤΤ, Καθηγητή κ. Νικήτα Αλεξανδρίδη, «η συνεχής ανοδική τάση των μεταφερθέντων αριθμών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας αποδεικνύει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για τη Φορητότητα και για τις δυνατότητες που τους παρέχει η εν λόγω υπηρεσία».

Η Φορητότητα Αριθμών παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους συνδρομητές σταθερής και κινητής τηλεφωνίας -συμπεριλαμβανομένων και των καρτοκινητών (ανώνυμων ή επώνυμων)- να αλλάξουν εταιρεία σταθερής ή κινητής τηλεφωνίας αντίστοιχα, διατηρώντας τον αριθμό τους.

Οι συνδρομητές που ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη διευκόλυνση της Φορητότητας Αριθμών θα πρέπει να υποβάλουν ειδική αίτηση Φορητότητας στην εταιρεία στην οποία επιθυμούν να μεταφέρουν τον αριθμό τους. Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη εταιρεία θα αναλάβει τη διεκπεραίωση όλων των απαραίτητων σταδίων για την ολοκλήρωση της Φορητότητας.

Οι εταιρείες οφείλουν να παρέχουν στους συνδρομητές που αιτούνται τη Φορητότητα το ίδιο επίπεδο εξυπηρέτησης και όρους παροχής συνδέσεων με τους υπόλοιπους συνδρομητές.

Επίσης, πρέπει να παρέχεται στους συνδρομητές η δυνατότητα να υποβάλουν την αίτησή τους σε όλα τα σημεία υποβολής αιτήσεων νέων συνδέσεων που διαθέτουν οι εταιρείες, (έντυπα ή μέσω τηλεομοιοτυπίας, ηλεκτρονικά με χρήση ηλεκτρονικής υπογραφής ή τηλεφωνικά, εφόσον οι δυνατότητες αυτές υποστηρίζονται από την εταιρεία).

Σημειώνεται ότι και οι ανώνυμοι χρήστες καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν επίσης, να κάνουν χρήση της Φορητότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να δηλώσουν τον αριθμό τηλεφώνου προς μεταφορά και τον κωδικό που αναγράφεται στην κάρτα SIM.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα