Google: Ανοδος των μετοχών μετά την εξαγορά 1,65 δισ. δολ. της YouTube

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 12:47

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκαν οι μετοχές της Google Inc. στην Ευρώπη, της μηχανής εύρεσης στο Internet με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα, μετά την συμφωνία της για εξαγορά της YouTube Inc., αντί 1,65 δισ. δολ. σε μετοχές, με στόχο την προσθήκη του μεγαλύτερου Web site βίντεο και ενός κοινού που παρακολουθεί περισσότερα από 100 αποσπάσματα ταινιών ημερησίως.

Οι μετοχές της Google σημείωσαν άνοδο έως 4,86 δολ., ποσοστό 1,1%, φθάνοντας στα 433,86 δολ. η μία στη Γερμανία από τα 429 δολ. που έκλεισαν χθες στις ΗΠΑ. Στις 10:09 π.μ. στη Φραγκφούρτη οι μετοχές της Google διαπραγματεύθηκαν στα 4310,41 δολ. η μία. Η YouTube, με 67 υπαλλήλους, θα λειτουργεί ως αυτόνομη εταιρεία, ανακοίνωσε χθες η Google.

Σε χρονικό διάστημα λιγότερο των δύο ετών, οι ιδρυτές της YouTube, Τσαντ Χάρλεϊ και Στιβ Τσεν, δημιούργησαν μία εταιρεία με 34 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως στις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αγορά της Google, υπογραμμίζει την πίεση που δέχεται η εταιρεία από νέες που ιδρύονται, όπως την YouTube και τη Facebook.com που δημιουργούν νέες αγορές για ταινίες και κοινωνικές επαφές. Η συμφωνία, αποτελεί επίσης μέρος της στρατηγικής της Google να προσθέσει βίντεο για να προσελκύσει τους διαφημιζόμενους.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Google, Ερικ Σμιτ, είπε ότι οι εταιρείες θα δημιουργήσουν με διεθνή πλατφόρμα μέσων με τον συνδυασμό των χαρακτηριστικών των δύο Web site. Το site με βίντεο της Google έχει το ήμισυ των χρηστών του site της YouTube, σύμφωνα με την Nielsen//NetRatings.

Μέσα στο έτος, έως και χθες, οι μετοχές της Google έχουν σημειώσει άνοδο 3,4% στο Nadaq της Ν. Υόρκης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα