Banesto: Αύξηση των κερδών μετά τις δανειοδοτήσεις κατόπιν υποθήκης

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2006 13:14

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 18% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της Banco Espanol de Credito SA, του σκέλους λιανικής της μεγαλύτερης τράπεζας της Ισπανίας, Santander Central Hispano SA, αποτέλεσμα του υψηλότερου δανεισμού από τους αγοραστές κατοικιών, αλλά και από τις επιχειρήσεις.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 169,8 εκατ. ευρώ (214 εακτ. δολ.) ή 24 σεντς ανά μετοχή, από 144,2 εκατ. ευρώ ή 21 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με ανακοίνωση της τράπεζας, γνωστής ως Banesto, που εδρεύει στη Μαδρίτη. Συνολικά ο δανεισμός αυξήθηκε 23%. Η τράπεζα είπε ότι θα αρχίσει να διανέμει μέρισμα τριμήνου το επόμενο έτος.

Η Banesto, την οποία διοικεί η Πατρίτσια Μποτίν, 46 ετών, κόρη του προέδρου της Santander, Εμίλιο Μποτίν, επεκτείνεται φέτος καθώς στοχεύει σε μικρότερες εταιρείες με νέες δραστηριότητες. Τράπεζες, όπως η Banesto, η τρίτη μεγαλύτερη της Ισπανίας, από πλευράς περιουσιακών στοιχείων, όταν αποχωρίστηκαν από την Santander, εφαρμόζουν στρατηγική δανειοδοτήσεων και ψάχνουν για μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους, καθώς η αύξηση των επιτοκίων επηρεάζει τον δανεισμό κατόπιν υποθήκης.

Οι μετοχές της Banesto υποχώρησαν 6 σεντς, φθάνοντας στα 16,21 ευρώ η μία στις 9:15 π.μ. στη Μαδρίτη. Από την έναρξη του έτους έχουν σημειώσει άνοδο 28%, έναντι ανόδου 18% των 75 μετοχών των εταιρειών που απαρτίζουν τον Bloomberg Europe Banks and Financial Services Index.

Ο δανεισμός στις μικρές εταιρείες αυξήθηκε 22%, στις μεσαίες 27% και στις μεγαλύτερες 31%, σύμφωνα με την Banesto. O δανεισμός κατόπιν υποθήκης αυξήθηκε ετησίως 24% έναντι αύξησης 22% το δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα