Επισκόπηση oικονομικού Τύπου

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2006 08:13

* ΕΞΠΡΕΣ: "Κακοί οιωνοί... Γκαργκάνα για την ελληνική οικονομία. Εκρηκτικό "μίγμα" ασφαλιστικό - χαμηλή ανταγωνιστικότητα, σύμφωνα με την Τ. Ελλάδος".

* ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Διπλή προειδοποίηση ΤτΕ. Απειλή το ασφαλιστικό και οι ανισότητες. Ν. Γκαργκάνας: "Έχουν αρχίσει να ανάβουν κόκκινα λαμπάκια για τα Ταμεία".

* ΚΕΡΔΟΣ: "Εξάψαλμος Γκαργκάνα. Σειρά προειδοποιήσεων στην Ενδιάμεση Έκθεση του κεντρικού τραπεζίτη".

* ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Προβληματισμός για ανάπτυξη και κατανομή εισοδήματος. Σταθεροποίηση τιμών ακινήτων διαβλέπει ο επικεφαλής της ΤτΕ".

Έκθεση Διοικητή Τράπεζας Ελλάδος

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ σημειώνει ότι "Βαρυσήμαντες επισημάνσεις για την οικονομία περιέχει η έκθεση του διοικητή της ΤτΕ, Ν. Γκαργκάνα, που φέτος έχει έντονες κοινωνικές προσεγγίσεις, τονίζοντας ότι 2.000.000 πολίτες έχουν εισοδήματα κάτω από το όριο της φτώχειας και εντοπίζει μεσοπρόθεσμους κινδύνους ανάπτυξης".

Η ΗΜΕΡΗΣΙΑ προσθέτει ότι "Τη λήψη άμεσων μέτρων για το ασφαλιστικό, καθώς "άρχισαν να ανάβουν τα πρώτα κόκκινα λαμπάκια", ζήτησε ο Ν. Γκαργκάνας, παρουσιάζοντας την ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας για τη νομισματική πολιτική. Στην έκθεση επισημαίνεται ότι δεν λειτουργεί ο ανταγωνισμός στις τράπεζες και η διαφορά μεταξύ επιτοκίων καταθέσεων-χορηγήσεων είναι η μεγαλύτερη στην ΕΕ".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα