ΣΕΒ: Η Πολιτεία «να στρώνει κόκκινα χαλιά» στις αξιόλογες επενδύσεις

Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 22:49
UPD:22:50
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας

Να «στρώνει κόκκινα χαλιά» για να υποδεχθεί κάθε αξιόλογη επένδυση που σέβεται το περιβάλλον, τους εργαζόμενους και τους κανόνες της αγοράς, κάλεσε την Πολιτεία ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας.

Μιλώντας σε Συζήτηση του Κύκλου Ιδεών για την Εθνική Ανασυγκρότηση με θέμα «Δικαιοσύνη και Επενδύσεις», ο κ. Φέσσας ζήτησε επίσης από την Πολιτεία να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά κάθε εμπόδιο που ορθώνεται από την εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική λειτουργία.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ επεσήμανε ότι η ανάπτυξη που φέρνει ευημερία για τους πολλούς, απαιτεί δραστική βελτίωση της λειτουργίας όλων των εξουσιών, και εν προκειμένω της δικαστικής.

Όπως συμπλήρωσε, όσο περνάει ο χρόνος οι δικαστικές υποθέσεις αυξάνονται, επιβαρύνοντας περαιτέρω το ήδη κορεσμένο σύστημα.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «Justice Scoreboard 2017» καταγράφεται ότι ο χρόνος εκδίκασης των αστικών και εμπορικών υποθέσεων στην Ελλάδα ξεπερνάει το ένα έτος (378 ημέρες), ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 242 ημέρες.

Σημείωσε εξάλλου ότι οι επιδόσεις στην αξιοποίηση των λύσεων ψηφιακής τεχνολογίας στα ελληνικά δικαστήρια φτάνουν μόλις το 5%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. ξεπερνά το 40%.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα