Πτωτική εκκίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 11:18
UPD:11:28
REUTERS/STAFF

Πτωτικά κινούνται στην πλειονότητά τους τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, περίπου μία ώρα μετά την έναρξη των συναλλαγών, εν μέσω νέων εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων που απαγοήτευσαν τους επενδυτές. 

Γύρω στις 11.00 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 υποχωρούσε 0,14% στις 385,85 μονάδες, με τους περισσότερους κλαδικούς δείκτες να βρίσκονται σε αρνητικό έδαφος. 

Ο γερμανικός δείκτης DAX κατέγραφε απώλειες μόλις 0,15% στις 13.040,26 μονάδες, αφότου η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι προτιμά νέες εκλογές αντί για κυβέρνηση μειοψηφίας, μετά την κατάρρευση των συνομιλιών για κυβέρνηση συνασπισμού των Χριστιανοδημοκρατών, των Φιλελευθέρων και των Πράσινων.

Η μετοχή της εταιρείας εξοπλισμού παραγωγής ενέργειας Aggreko έκανε «βουτιά» 9,7%, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της, καθώς οι επενδυτές είναι ανήσυχοι αναφορικά με τις προοπτικές του 2018.

Πτώση σημείωναν επίσης οι μετοχές των βρετανικών εταιρειών Melrose (-7,1%), Johnson Matthey(-4%), Intertek (-2,6%) και Compass (-3,3%), μετά την ανακοίνωση των οικονομικών τους αποτελεσμάτων.

Στον αντίποδα, η αεροπορική εταιρεία EasyJet έβλεπε τη μετοχή της να ενισχύεται 4,6% αφότου, ανακοινώνοντας τα οικονομικά της αποτελέσματα, επισήμανε ότι επωφελείται από την κατάρρευση ανταγωνιστών της και από τα προβλήματα της Ryanair.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα