Listrik: 1 δισ. δολ. από την υπερκάλυψη πώλησης ομολόγων

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Πέμπτη, 12 Οκτωβρίου 2006 10:39

ΟΜΟΛΟΓΑ αξίας 1 δισ. δολ., μετά από προσφορές ύψους 6 δισ. δολ., πούλησε η PT Perusahaan Listrik Negara, η κρατική εταιρεία ηλεκτρισμού κατά τη μεγαλύτερη πώληση ελλείμματος στο εξωτερικό, σύμφωνα με άνθρωπο που γνωρίζει καλά την συναλλαγή, μετέδωσε το Bloomberg News.

H Listrik Negara πούλησε ομόλογα πενταετούς διάρκειας με απόδοση 7,4%, χαμηλότερη του 7,5% έως 7,75% που προέβλεπαν οι επενδυτές, σύμφωνα με τον ίδιο άνθρωπο, ο οποίος προτίμησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. Η εταιρεία με έδρα τη Τζακάρτα, πούλησε ομόλογα δεκαετούς διάρκειας ύψους 550 εκατ. δολ. με απόδοση 7,9%, χαμηλότερη της πρόβλεψης του 8% έως 8,25%, σύμφωνα με τις πληροφορίες.

Η κρατική Listrik Negara αντλεί κεφάλαια για να αυξήσει τη δυναμικότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας, για να καλύψει τις ελλείψεις στην Ιάβα, το πιο πολυπληθές νησί της χώρας, καθώς επιταχύνεται η οικονομική ανάπτυξη. Η μεγαλύτερη οικονομία της Νοτιο-Ανατολικής Ασίας, προβλέπεται να αναπτυχθεί με ρυθμό 6,3% το επόμενο έτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, μετά την πρόβλεψη για ανάπτυξη με ρυθμό 5,8% το 2006.

Η UBS AG, η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας και η PT Danareksa Sekuritas με έδρα τη Τζακάρτα προσελήφθησαν για να διαχειριστούν την πώληση ομολόγων και διέθεσαν το 70% από αυτά σε επενδυτές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Η χώρα με πληθυσμό 238 εακτ. ανθρώπων σε όλα τα νησιά της, χρειάζεται να δαπανήσει περίπου 27 δισ. δολ. σε νέες γραμμές παραγωγής ηλεκτρικής ενεργείας έως το 2012 για να καλύψει τη ζήτηση, σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα