Μικτή εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 14:40
UPD:14:45
REUTERS/RALPH ORLOWSKI

Μικτή ήταν το μεσημέρι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μέσω απογοητευτικών εταιρικών αποτελεσμάτων και υποβαθμίσεων μετοχών εταιρειών από χρηματοπιστωτικούς οίκους.

Παράλληλα, οι επενδυτές στην Ευρώπη συνεχίζουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στην Ουάσινγκτον αναφορικά με την πορεία της φορολογικής μεταρρύθμισης και το ενδεχόμενο να καθυστερήσει η εφαρμογή των μειώσεων στον εταιρικό φόρο.

Γύρω στις 14.30 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ήταν σχεδόν αμετάβλητος (-0,02%) στις 384,84 μονάδες.

Η μετοχή της Elior, του τρίτου μεγαλύτερου ευρωπαϊκού ομίλου catering, έκανε «βουτιά» άνω του 16% αφότου αναθεώρησε καθοδικά τις προοπτικές για την κερδοφορία του. 

Πτώση σημείωνε επίσης η μετοχή της Inditex, μετά την υποβάθμιση της μετοχής της σε «sell» από «hold». Και οι μετοχή της Fresenius SE, υποχωρούσε άνω του 3%, μετά την υποβάθμισή της από τη UBS. 

Στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, η βρετανική κατασκευαστική εταιρεία Carillion έκανε «βουτιά» άνω του 30%, καθώς εμφανίστηκε για τρίτη φορά επιφυλακτική για τα κέρδη του έτους. 

Στον αντίποδα, η εταιρεία συνδρομητικής τηλεόρασης Sky ενισχυόταν άνω του 3%, εν μέσω φημολογίας για ενδιαφέρον εξαγοράς.

Στο Λονδίνο ο FTSE κατέγραφε οριακά κέρδη 0,08% στις 7.392,71 μονάδες. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ σημείωνε άνοδο έναντι του δολαρίου και διαμορφωνόταν στο 1,18 δολ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα