Dimera Media: Στα 15 εκατ. κινείται η συνολική εξαγορά του «Ε»

Ο απερχόμενος ιδιοκτήτης υπέγραψε τη διαδικασία due diligence
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 15:18
UPD:16:34
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Ο επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης

Από την έντυπη έκδοση

Του Γιώργου Χατζηλίδη
[email protected]

Στην τελική ευθεία μπαίνει η συμφωνία για την εξαγορά του «Έψιλον» από τον ομογενή επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη, καθώς, έπειτα από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, ο απερχόμενος ιδιοκτήτης του καναλιού Φίλιππος Βρυώνης αποδέχθηκε τελικά να υπογράψει την έναρξη της διαδικασίας due diligence από την ελεγκτική Grant Thornton.

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη διαδικασία ακολουθεί αυτή του αρχικού ελέγχου που είχε πραγματοποιήσει η Deloitte, ουσιαστικά δηλαδή πρόκειται για τον δεύτερο έλεγχο. Με αυτόν τον τρόπο σηματοδοτείται και επισήμως η έναρξη του τελικού σταδίου οριστικοποίησης της συμφωνίας της 21ης Αυγούστου.

Έως τις 2 Δεκεμβρίου

Πιο συγκεκριμένα, μετά το πέρας του δεύτερου ελέγχου, για τον οποίο πήρε εντολή η Grant Thornton, η διαδικασία κλεισίματος της συμφωνίας γίνεται αυτομάτως. Η μεταβίβαση του υπόλοιπου 49% του συνόλου των μετόχων προς τη Dimera Media Investments, συμφερόντων του ομογενή επιχειρηματία, πρέπει να οριστικοποιηθεί έως τις 2 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ν», το συνολικό deal για την εξαγορά του τηλεοπτικού σταθμού κινείται στην περιοχή των 15 εκατ. ευρώ, ποσό που μπορεί να μειωθεί ανάλογα με τα αποτελέσματα στα οποία θα καταλήξει ο έλεγχος.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην ίδια συνάντηση αποφασίστηκε επισήμως και συναινετικά πως τη γενική διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού θα αναλάβει ο εξειδικευμένος και πολύπειρος σε τηλεοπτικά θέματα μάνατζερ Εντ Χολ. Το νέο πρόγραμμα του σταθμού δεν αναμένεται να βγει στον αέρα πριν από την άνοιξη του 2018.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα