Υποστηρικτικές δράσεις για ελληνικές startups

Ολοκληρώθηκε ο α' κύκλος Heineken Growth Makers Nights για τη νεοφυή επιχειρηματικότητα
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2017 17:16
SHUTTERSTOCK

Από την έντυπη έκδοση

Με τη βράβευση πέντε φιλόδοξων ελληνικών startups έκλεισε ο πρώτος κύκλος Heineken Growth Makers Nights. Πρόκειται για τις εταιρείες:

* Inagros, που δραστηριοποιείται στον τομέα της γεωργίας ακριβείας, κάνοντας χρήση αυτοματοποιημένων συστημάτων, με σκοπό την αύξηση της αποδοτικότητας και της κερδοφορίας των καλλιεργειών,

* Foodakai, η οποία, κάνοντας χρήση των μαζικών δεδομένων (big data), της τεχνολογίας δεδομένων και εξόρυξης κειμένων (text mining), επιτρέπει σε εταιρείες τροφίμων να έχουν πρόσβαση σε παγκόσμια δεδομένα ασφάλειας τροφίμων,

* Α food chronicle, η ιδέα της οποίας είναι βασισμένη στον εξατομικευμένο βιωματικό γαστρονομικό τουρισμό,

* Mermix, η πρώτη διαδικτυακή πλατφόρμα ανταλλαγής αγροτικών μηχανημάτων και

* Local Panda, που παρέχει συνδρομητικές υπηρεσίες ταξιδιού στην Αθήνα - οι επισκέπτες λαμβάνουν tips και συμβουλές από τοπικούς ξεναγούς μέσω δημοφιλών εφαρμογών μηνυμάτων.

Οι πέντε Heineken Growth Makers Teams θα φιλοξενηθούν στο Orange Grove και θα λάβουν 360° υποστήριξη, καθώς και χρηματικό βραβείο συνολικού ύψους 10.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι βρέθηκαν στο Orange Grove είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια συζήτηση με θέμα τα «Νέα εργαλεία χρηματοδότησης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας» μεταξύ των κ.κ. Απόστολου Αποστολάκη, συνιδρυτή των Venture Friends και angel investor, Παναγιώτη Σολωμού, συνιδρυτή του Elikonos GP, Σωτήρη Παπαντωνόπουλου - Μαντόπουλου, general partner του UniFund, και Σπύρου Αρσένη, συντονιστή του προγράμματος NBG Seeds της Εθνικής Τράπεζας. Οι συμμετέχοντες συζήτησαν με το κοινό για τα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία και τις ευκαιρίες επενδύσεων στο πλαίσιο της επενδυτικής πλατφόρμας του Ταμείου Επιχειρηματικών Συμμετοχών (Equifund), η οποία ξεκινά τη λειτουργία της με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους, 60 εκατ. ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων (European Investment Fund/EIF), καθώς και επιπλέον κεφάλαια από διεθνή πιστωτικά ιδρύματα και ιδιώτες επενδυτές. Τη συζήτηση συντόνισε ο κ. Τάσος Ζάχος, Editor in Chief του Fortune.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα