Standard Chartered: Στην UBS η πώληση του σκέλους αμοιβαίων στην Ινδία

Σύμφωνα με δημοσίευμα στην «Economic Times»
Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006 09:10

ΤΗΝ πώληση του σκέλους των αμοιβαίων κεφαλαίων της στην Ινδία στην UBS AG, αντί στην πλειοδότρια Aviva Plc, προτιμά η Standard Chartered Plc, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της «Economic Times», επικαλούμενο πηγές που δεν κατονόμασε.

Η προσφορά της Aviva ήταν στο 5% των κεφαλαίων που διαχειρίζεται η Standard Chartered στην Ινδία, 117,64 δισ. ρουπίες (2,6 δισ. δολ.), ενώ της UBS στο 4,3%, σύμφωνα με την εφημερίδα. Η πώληση ενδέχεται να καθυστερήσει περίπου δύο εβδομάδες.

Η τράπεζα του εδρεύει στο Λονδίνο, επιδιώκει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία σε εταιρεία που δεν δραστηριοποιείται στην Ινδία για να εξασφαλίσει τις θέσεις εργασίας των εκεί υπαλλήλων της, από τους νέους ιδιοκτήτες, σύμφωνα με το δημοσίευμα. Η Aviva συνεργάζεται με την Dabur στην Ινδία στον κλάδο ασφαλειών ζωής, αναφέρει η εφημερίδα. Ωστόσο δεν έκανε λόγο εάν η Aviva διαθέτει αμοιβαία κεφάλαια στη χώρα.

Οι άλλοι δύο υποψήφιοι αγοραστές είναι η Deutsche Bank AG και η Morgan Stanley, που ήδη διαθέτουν αμοιβαία κεφάλαια στη χώρα, σύμφωνα με την «Economic Times». Η Standard Chartered είπε ότι αποτιμά τις επιλογές της, ενώ στελέχη της UBS και της Aviva, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα