Ινδία: Σε επίπεδα ρεκόρ ο δείκτης Sensitive στο Χρηματιστήριο

Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2006 10:05

ΣΕ ΕΠΙΠΕΔΑ ρεκόρ αναρριχήθηκε ο δείκτης Sensitive στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, σημειώνοντας κέρδη μετά τις απώλειες του 42% που σημείωσε έως τα τέλη του Ιουνίου, αποτέλεσμα της ζήτησης από ξένους για επενδύσεις στη δεύτερη ταχύτερα αναπτυσσόμενη οικονομία στον κόσμο.

Οι μετοχές κινούνται ανοδικά καθώς οι επενδυτές κάνουν τοποθετήσεις στην εσωτερική αγορά πιστεύοντας ότι εταιρείες, όπως η Reliance Communications Ltd. και η Grasim Industries Ltd., θα ευνοηθούν από την επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης στην Ινδία. Οι πωλήσεις μετοχών από ξένους επενδυτές ώθησε χαμηλότερα την αγορά.

Ο δείκτης Sensex, όπως είναι γνωστός ο Sensitive Index, σημείωσε άνοδο 158,16 μονάδων, ποσοστό 1,3%, φθάνοντας στις 12.696,14 μονάδες στις 11:15 π.μ., τοπική ώρα, υπερβαίνοντας το κλείσιμο στα επίπεδα ρεκόρ των 12.612,38 μονάδων όπου αναρριχήθηκε στις 10 Μαΐου. Και οι 30 μετοχές των εταιρειών που αποτελούν τον δείκτη Sensex έχουν σημειώσει άνοδο από τα χαμηλότερα επίπεδα στις 14 Ιουνίου.

Χθες ο Ινδός πρωθυπουργός, Manmohan Singh, αναθεώρησε προς τα πάνω την πρόβλεψη για την ανάπτυξη της τέταρτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας, στο 8,5%, μετά από ανάπτυξη 8% ετησίως από το 2003.

Και οι 11 δείκτες του Χρηματιστηρίου της Βομβάης σημείωσαν σήμερα άνοδο, με τις μετοχές του κλάδου της τεχνολογίες και των εταιρειών με καταναλωτικά αγαθά, να οδηγούν τα κέρδη. Οι μετοχές της Reliance Industries Ltd., της εταιρείας με τη μεγαλύτερη αξία στην χώρα και της Infosys Technologies Ltd., οδηγούσαν την άνοδο εν μέσω των προσδοκιών για υψηλότερα κέρδη.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα