Philips: Τριπλάσια αύξηση των κερδών

Από την πώληση του σκέλους των ημιαγωγών
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 09:11

ΣΧΕΔΟΝ τριπλάσια αύξηση σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Royal Philips Electronics NV, της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεοράσεων και ηλεκτρικών οικιακών συσκευών της Ευρώπης, αποτέλεσμα της πώλησης του 80% του σκέλους των ημιαγωγών της.

Τα καθαρά κέρδη αναρριχήθηκαν στα 4,24 δισ. ευρώ (5,3 δισ. δολ.) από 1,44 δισ. ευρώ, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Αμστερνταμ. Οι πωλήσεις της αυξήθηκαν στα 6,31 δισ. ευρώ από 6,27 δισ. ευρώ (αναθεωρημένα στοιχεία).

Η πώληση του σκέλους των ημιαγωγών της εταιρείας, απέφερε 6,4 δισ. ευρώ τα οποία ενδέχεται να χρησιμοποιηθούν σε επενδύσεις σε ιατρικά συστήματα, οικιακές συσκευές και στο τμήμα φωτισμού. Τα κέρδη του σκέλους ηλεκτρονικών αγαθών ευρείας κατανάλωσης τελούν υπό πίεσε, καθώς ο ανταγωνισμός αυξάνεται από άλλες ασιατικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Samsung Electronics Co.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Philips, έγινε πριν την έναρξη της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου.

Οι μετοχές της εταιρείας σημείωσαν φέτος άνοδο 6,4%, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή της αξία να ανέρχεται σε 34,3 δισ. ευρώ. Από τους 39 οικονομικούς αναλυτές που παρακολουθούν την εταιρεία το τελευταίο 12μηνο, 33 εισηγούνται για τις μετοχές της «buy» και κανείς δεν εισηγείται «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα