Ευκαιρίες συνεργασίας με το Μπαχρέιν

Στους τομείς της ναυπηγοεπισκευής πλοίων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της κατασκευής κτηρίων και της μεταποίησης πρώτων υλών
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017 18:13
UPD:18:54

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Οι ευκαιρίες συνεργασίας στους τομείς της ναυπηγοεπισκευής πλοίων, των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών, της κατασκευής κτηρίων και της μεταποίησης πρώτων υλών, παρουσιάστηκαν σε συνάντηση που είχε ο σεΐχης Σαλμάν, γιος του πρωθυπουργού του Μπαχρέιν και εξάδελφος του βασιλιά, με Έλληνες επιχειρηματίες και βουλευτές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 2ης Ευρω-αραβικής Συνόδου που διοργανώθηκε στην Αθήνα την Πέμπτη και Παρασκευή 9 και 10 Νοεμβρίου, με πρωτοβουλία του Έλληνα εφοπλιστή Χάρη Βαφειά.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι η δυναμική της συνεργασίας των δυο χωρών είναι τεράστια καθώς σήμερα το εμπορικό ισοζύγιο μεταξύ Ελλάδας και Μπαχρέιν ανέρχεται μόλις στα 30 εκατ. δολ ενώ η Τουρκία έχει εμπορικές σχέσεις που ανέρχονται στα 500 εκατ. δολ.

Από την πλευρά των Ελλήνων επιχειρηματιών στη συνάντηση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Γεώργιος Κουτσολιούτσος (Folli-Follie), Χρήστος Κοπελούζος (Προμηθεας Gas), Βασίλης Αποστολόπουλος (Ιατρικο Αθηνων), Νικόλαος Βαφειάς και Χάρης Βαφειάς (όμιλος Βαφειά), Δημήτριος Καλλιτσάντσης (Άκτωρ) ενώ παρόντες ήταν και οι πρώην υπουργοί Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Άδωνις Γεωργιάδης και ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γιώργος Κουμουτσάκος, καθώς και εκπρόσωποι εταιρειών του Μπαχρέιν και διπλωματικοί ακόλουθοι. Το «παρών» έδωσε και ο Tawfic Κhoury (CCC).

Να σημειωθεί ότι το Μπαχρέιν απέκτησε την ανεξαρτησία του από την Βρετανική Κοινοπολιτεία το 1971 και στήριξε την ανάπτυξή του στην παραγωγή πετρελαίου, υιοθετώντας πολιτικές ελεύθερης οικονομίας. Σήμερα αποτελεί ένα από τα πιο αναπτυσσόμενα κράτη του αραβικού κόσμου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα