JFE Steel: Προμήθεια αγωγών φυσικού αερίου στην Αυστραλία

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 10:27

ΑΤΣΑΛΙΝΟΥΣ αγωγούς σε έργο ύψους 700 εκατ. δολ. Αυστραλίας (525 εκατ. δολ.) θα προμηθεύσουν η JFE Steel Corp., η δεύτερη μεγαλύτερη βιομηχανία ατσαλιού της Ιαπωνίας με την Metal One Corp. με στόχο την επέκταση των αγωγών αερίου στη Δυτική Αυστραλία.

Η JFE και η Metal One θα προμηθεύσουν με 82.000 μετρικούς τόνους αγωγούς από αυτόν τον μήνα με προοπτική την προμήθεια άλλων 20.000 τόνων, σύμφωνα με το σκέλος αερίου της JFE, σε σημερινή ανακοίνωση. Η αξία της συμφωνίας δεν ανακοινώθηκε.

Οι εταιρείες, είναι μοναδικές προμηθεύτριες αγωγών της επέκτασης μήκους 570 χιλιομέτρων. Ο αγωγός Ναμπιέρ, μήκους 1.596 χλμ., είναι ο μεγαλύτερης στην Αυστραλία και μεταφέρει αέριο από τις βορειοδυτικές ακτές της Αυστραλίας στους πελάτες, στα νοτιοδυτικά του κράτους.

Η Diversified Utility & Energy Trusts, η Alinta Ltd. και η Alcoa of Australia Ltd. ηγούνται του έργου. Η Diversified Utility, που σχεδιάζει να αλλάξει την επωνυμία της σε Duet Group, κατέχει το 60% του αγωγού, ενώ η Alinta και η Alcoa κατέχουν από 20% η κάθε μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα