Ανοδος του γιέν έναντι δολαρίου και ευρώ

Μετά την αύξηση των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας
Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 12:57

ΑΝΟΔΙΚΑ κινήθηκε το γιέν έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ και του ευρώ, μετά την ανακοίνωση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, ότι προσθέτει το ιαπωνικό νόμισμα στα συναλλαγματικά της αποθέματα.

Το γιέν αρχικά κινήθηκε ανοδικά μετά την ανακοίνωση του πρώτου αναπληρωτή διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Ρωσίας, Αλεξέί Γιουλγιουκάγιεφ, ο οποίος είπε στο Interfax ότι ενδέχεται να αυξήσει τα αποθέματα από σχεδόν μηδενικά. Τα αποθέματα της Ρωσίας αυξήθηκαν περίπου 50% φέτος, φθάνοντας στα τρίτα υψηλότερα στον κόσμο, καθώς αυξήθηκαν στα έσοδα από το πετρέλαιο.

Το γιέν αναρριχήθηκε στα 119,30 έναντι του δολαρίου των ΗΠΑ στις 9:44 π.μ. στο Λονδίνο από 119,64 γιέν που ήταν αργά στις 13 Οκτωβρίου στη Ν. Υόρκη. Ανοδικά επίσης κινήθηκε το γιέν έναντι του ευρώ, φθάνοντας στα 149,39 από 149,71. Το δολάριο σημείωσε ελαφρά διαφοροποίηση έναντι του ευρώ, στο 1,2514. Φέτος το γιέν έχει υποχωρήσει 1,3% έναντι του δολαρίου και άγγιξε τα χαμηλότερα παρά ποτέ επίπεδα έναντι του ευρώ στις 31 Αυγούστου, φθάνοντας στα 150,73.

Τα αποθέματα της Ρωσίας σε χρυσό και σε συνάλλαγμα αυξήθηκαν 1,3 δισ. δολ., φθάνοντας στα 267,9 δισ. δολ. την εβδομάδα που έληξε στις 6 Οκτωβρίου. Στις 13 Σεπτεμβρίου ο Γιουλγιουκάγιεφ, ανακοίνωσε ότι το 60% των αποθεμάτων της Κεντρικής Τράπεζας της χώρας ήταν σε δολάριο, το 33% σε ευρώ και 7% σε βρετανικές λίρες.

Το γιέν της Ιαπωνίας κινήθηκε επίσης ανοδικά, μετά τη δήλωση αξιωματούχου της Κεντρικής Τράπεζας της Κίνας, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua ότι το γιουάν θα κινηθεί σταδιακά ανοδικά.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα