Νέα αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό

Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου 2006 15:50

Νέα αναλογιστική μελέτη για το ασφαλιστικό θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το διεθνές γραφείο εργασίας, έγινε γνωστό μετά τη συνεργασία εμπειρογνωμόνων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και εκπροσώπων του υπουργείου Οικονομίας στην Αθήνα, με τους οποίους συζήτησαν την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας με έμφαση στο ασφαλιστικό, και για τα επόμενα βήματα μετά την αναθεώρηση του ΑΕΠ.

Οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ θα μεταβούν τις επόμενες εβδομάδες στην Ουάσιγκτον, θα καταρτίσουν το αργότερο εντός διμήνου την έκθεσή τους, η οποία θα γνωστοποιηθεί αργότερα.

Η "Επιτροπή Σοφών" η οποία έχει συσταθεί για το ασφαλιστικό, στην οποία προεδρεύει ο πρόεδρος της ΟΚΕ κ. Νίκος Αναλυτής, συνεδρίασε ήδη δύο φορές και κατήρτισε πλάνο εργασίας.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με επιστολή του προς τα ταμεία έχει ζητήσει επικαιροποιημένα στοιχεία για τον αριθμό των ασφαλισμένων σε αυτά και τις δαπάνες τους. Με βάση τα στοιχεία αυτά, τα οποία θα παραδοθούν ως το τέλος Δεκεμβρίου του 2006, η "Επιτροπή Σοφών" θα επεξεργαστεί τα στοιχεία και θα υποβάλει αργότερα προς το τέλος του 2007 την έκθεσή της στα κόμματα και τη Βουλή.

AΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα