Roche: 19% υψηλότερες πωλήσεις το τρίμηνο

Από τα σκευάσματα κατά του καρκίνου
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 09:22

ΑΥΞΗΣΗ σε ποσοστό της τάξης του 19% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης οι πωλήσεις της Roche Holding AG, της μεγαλύτερης εταιρείας σκευασμάτων κατά του καρκίνου στον κόσμο, καθώς οι γιατροί συνταγογράφησαν περισσότερα του είδους φάρμακα και οι κυβερνήσεις αγόρασαν εμβόλια Tamiflu, κατά της γρίπης των πτηνών.

Τα έσοδα αυξήθηκαν στα 10,5 δισ. ελβετικά φράγκα (8,3 δισ. δολ.) από 8,8 δισ. ελβετικά φράγκα το προηγούμενο έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της φαρμακοβιομηχανίας. Η Roche δεν ανακοινώνει κέρδη τριμήνου.

Οι θεραπείες κατά του καρκίνου, βοηθούν τις πωλήσεις της Roche να αυξηθούν περισσότερο από το διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου, παρά το γεγονός ότι μεγαλύτερες ανταγωνίστριές της, όπως η Pfizer Inc. προσπαθούν να βρουν νέα φάρμακα. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας Genentech των ΗΠΑ που ελέγχει η Roche, ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε ότι οι πωλήσεις της αυξήθηκαν σε ποσοστό 36%.

Η εταιρεία επανέλαβε την πρόβλεψή της για αύξηση των πωλήσεων τουλάχιστον 10% φέτος και επανέλαβε ότι η ανάπτυξη των κερδών της θα είναι ταχύτερη των εσόδων.

Σε άλλη ανακοίνωσή της σήμερα η ελβετική φαρμακοβιομηχανία ανέφερε ότι θα καταβάλει έως 530 εκατ. δολ. στην InterMune Inc. με έδρα την Καλιφόρνια, για τα δικαιώματα σκευάσματος κατά της ηπατίτιδας που θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά σε ανθρώπους φέτος, καθώς επίσης και για άλλα σκευάσματα.

Οι πωλήσεις του εμβολίου Tamiflu υπερδιπλασιάστηκαν στα 669 εκατ. ελβετικά φράγκα από 279 εκατομμύρια. Το φάρμακο, ένα από τα δύο μοναδικά που μπορούν να βοηθήσουν στην αποτροπή μιας πανδημίας από τη νόσο της γρίπης των πτηνών, σχεδιάστηκε για τους ανθρώπους που πάσχουν από την κλασσική γρίπη. Οι πωλήσεις του αυξήθηκαν από τις αγορές των κυβερνήσεων και των οργανισμών, που προετοιμάστηκαν για μια πιθανή πανδημία μετά τον θάνατο εκατομμυρίων πτηνών ανά τον κόσμο, καθώς αυξήθηκε η ανησυχία ότι ο ιός Η5Ν1 μπορεί να μεταλλαχθεί και να μεταδοθεί μεταξύ των ανθρώπων.

Η νόσος έχει προσβάλει 256 ανθρώπους σε 10 χώρες και έχει σκοτώσει περισσότερους από τους μισούς μέσα στην τελευταία τριετία, σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ).

Η Roche έχει πει ότι φέτος θα έχει παραγγελίες για το εμβόλιο ύψους 1,3 δισ. ελβετικά φράγκα. Νωρίτερα αυτόν τον μήνα η εταιρεία ανακοίνωσε ότι περισσότερα από τα μισά εμβόλια είναι διαθέσιμα έναντι της προηγούμενης περιόδου της γρίπης στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Οι μετοχές της Roche έχουν σημειώσει άνοδο 12% φέτος, έναντι ανόδου 5,9% των 15 μετοχών των εταιρειών που αποτελούν τον Βoomberg European Pharmaceuticals Index. Χθες στη Ζυρίχη, έκλεισαν στα 221,5 ελβετικά φράγκα η μία. Από τους 43 οικονομικούς αναλυτές που καλύπτουν την Roche, 33 εισηγούνται την αγορά των μετοχών της, έξι εισηγούνται «hold» και τέσσερις «sell».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα