Πρόστιμο για την Ολυμπιακή εισηγείται η Κομισιόν

Προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις
Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 15:52

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, αναμένεται να προσφύγει την Τετάρτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, για το θέμα των κρατικών ενισχύσεων ύψους 161 εκατομμυρίων ευρώ που δόθηκαν στην Ολυμπιακή Αεροπορία την περίοδο 1998 -2002.

Παράλληλα η Κομισιόν θα εισηγηθεί και την επιβολή αφενός εφάπαξ προστίμου εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ και αφετέρου ημερήσιου προστίμου στη χώρα μας για μη συμμόρφωση σε σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Το ύψος του ημερήσιου προστίμου θα αποφασιστεί σε συνεδρίαση της Επιτροπής σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων. Σημειώνεται ότι η αρχική εισήγηση του αρμόδιου για τις Μεταφορές Επιτρόπου, Ζακ Μπαρό, ήταν το εφάπαξ πρόστιμο να ανέρχεται στις 200.000 ευρώ και το ημερήσιο στις 20.000 ευρώ.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, δήλωσε πως δεν αλλάζει τίποτα όσον αφορά τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, παραπέποντας ταυτόχρονα στο αρμόδιο υπουργείο για περαιτέρω λεπτομέρειες.

Όσον αφορά το πρόστιμο της Κομισιόν, ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι η Ελλάδα δυστυχώς έχει πληρώσει, καθώς έχει επιβληθεί πρόστιμο στην Ολυμπιακή για χειρισμούς των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα