Προβολή των ελληνικών τροφίμων και ποτών - Οι Ελληνες μαγειρεύουν για τον κόσμο

Τρίτη, 17 Οκτωβρίου 2006 17:44

Από τις 22 έως τις 26 Οκτωβρίου στον εκθεσιακό χώρο «PARC DES EXPOSITIONS» στο Παρίσι, 175 ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις, Επιμελητήρια, Κλαδικές Οργανώσεις και Φορείς θα παρουσιάσουν στους χιλιάδες επισκέπτες μίας από τις κορυφαίες διοργανώσεις του κλάδου Τροφίμων και Ποτών, της διεθνούς έκθεσης «SIAL 2006», τα ποιοτικά ελληνικά προϊόντα.

Παράλληλα, ο Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ) έχει προγραμματίσει σειρά προωθητικών ενεργειών με στόχο την αποτελεσματική προβολή της ελληνικής συμμετοχής, την ανάδειξη της ποιότητας των προϊόντων και την αύξηση της επισκεψιμότητας. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται η λειτουργία εστιατορίου στο χώρο του ελληνικού περιπτέρου με αυθεντικές συνταγές «Kerasma», πρακτική η οποία έχει ήδη σημειώσει επιτυχία σε προηγούμενες συμμετοχές σε Διεθνείς Εκθέσεις, μεταξύ αυτών IFE Λονδίνου και Anuga Κολωνίας.

Ειδικότερα:

«Οι Ελληνες μαγειρεύουν για τον κόσμο»

Ομάδα μαγείρων με επικεφαλής τον κ. Κωνσταντίνο Βασάλο, αρχιμάγειρα του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδας, θα παρουσιάζει νέες γαστρονομικές προτάσεις για τους επισκέπτες του ελληνικού περιπτέρου καθ' όλη τη διάρκεια της έκθεσης. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία δημιουργεί τις προϋποθέσεις για άμεση προβολή της ελληνικής γαστρονομίας, των προϊόντων και της πρωτοβουλίας «Kerasma», σε επαγγελματίες επισκέπτες που εξειδικεύονται σε όλους τους τομείς της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, όπως chefs, εμπόρους λιανικής και χονδρικής πώλησης, μεμονωμένα καταστήματα τροφίμων, ξενοδοχεία, εστιατόρια, αλλά και εκπροσώπους των Μέσων Ενημέρωσης.

«Οι εκθέτες στην κουζίνα»

Live παρουσίαση και εκτέλεση γαλλικών συνταγών και προτάσεων εμπνευσμένων από ελληνικά πιάτα σε συνεργασία με δύο αναγνωρισμένους chefs: τον Manuel Martinez, chef και ιδιοκτήτη του παρισινού εστιατορίου Le Relais Louis XIII και τη Ντίνα Νικολάου, chef και ιδιοκτήτρια του, επίσης, παρισινού εστιατορίου Evi Evane.

Το 2004 στη «SIAL» συμμετείχαν περισσότεροι από 5.250 εκθέτες από 99 χώρες, καθώς και εθνικά περίπτερα από 108 χώρες. Επιπλέον, ο βαθμός συμμετοχής έφτασε τους 136.374 εμπορικούς επισκέπτες.

Για περισσότερες πληροφορίες, στο www.sial.fr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα