Ντέισελμπλουμ: Θετικά μηνύματα, αλλά και πολλή δουλειά

Δευτέρα, 06 Νοεμβρίου 2017 22:38
UPD:07/11/2017 00:19
INTIME NEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Για θετικά μηνύματα σε ό,τι αφορά την Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντέισελμπλουμ, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, κυρίως για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά το πέρας του Eurogroup της Δευτέρας, ο Ευρωπαίος αξιωματούχος επεσήμανε ότι παραμένει στόχος η ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης μέχρι το τέλος του 2017.

Ερωτηθείς σχετικά με το ζήτημα της αποχής των συμβολαιογράφων από τους πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος δεσμεύτηκε να λάβει δράση για την προστασία των συμβολαιογράφων, οι οποίοι απειλούνται με επιθέσεις.

Από την πλευρά του, ο Ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για Οικονομικές Υποθέσεις Πιερ Μοσκοβισί επεσήμανε ότι ήταν σημαντική η πρόοδος κατά την πρώτη αποστολή των θεσμών στην Αθήνα, χάρη στην εποικοδομητική συμμετοχή όλων των πλευρών στις συνομιλίες.

Ο κ. Μοσκοβισί σημείωσε ότι στα τέλη Νοεμβρίου, τα κλιμάκια των θεσμών θα επανέρθουν στην Ελλάδα, ενώ επανέλαβε ότι στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας για την ολοκλήρωση τρίτης αξιολόγησης μέσα στο 2017. «Έχουμε κάθε λόγο να πιστεύουμε ότι είναι ρεαλιστικό», πρόσθεσε.

Τέλος, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ χαιρέτισε την πρόοδο που καταγράφηκε στην αποστολή των θεσμών στην Αθήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα