Ericsson: Αύξηση των κερδών για πρώτη φορά φέτος

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 09:20

ΑΥΞΗΣΗ, για πρώτη φορά μέσα στο έτος, εμφάνισαν τα καθαρά κέρδη της Ericsson AB, της μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής δικτύων κινητής τηλεφωνίας στον κόσμο, μετά τα κέρδη ρεκόρ του joint venture της, σε συνδυασμό με τα κέρδη από την πώληση τμημάτων άμυνας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 17%, φθάνοντας στα 6,23 δισ. κορώνες (839 εκατ. δολ.) ή 0,39 κορώνες ανά μετοχή, από 5,31 δισ. κορώνες ή 0,33 κορώνες ανά μετοχή, το προηγούμενο έτος, σύφμνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στη Στοκχόλμη. Οι πωλήσεις της αναρριχήθηκαν 12%, φθάνοντας στα 40,8 δισ. κορώνες, από 36,2 δισ. κορώνες.

Η δραστηριότητα κινητών τηλεφώνων της Ericsson, ζημιογόνα πριν από απέ έτη, ενδέχεται να αποφέρει το 1/5 των συνολικών κερδών το επόμενο έτος, αποτέλεσμα των κινητών με κάμερες υψηλής ευκρίνειας και των συσκευών αναπαραγωγής μουσικής που φέρουν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Merrill Lynch & Co. Με επικεφαλής τον Carl-Henric Svanberg, η Ericsson το επόμενο έτος θα ξαναοργανώσει τρία τμήματα και θα προσλάβει 500 μηχανικούς για να αντιμετωπίσει τη ζήτηση για δίκτυα που υποστηρίζουν τηλεφωνικές κλήσεις μέσω του Web, αλλά και τηλεόραση.

Συνολικά 42 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της εταιρείας θα διαμορφωνόντουσαν στα 6,28 δισ. κορώνες σε πωλήσεις 41,7 δισ. κορώνες.

Τα αποτελέσματα της εταιρείας, ανακοινώθηκαν πριν από την έναρξη της συνεδρίασης στο Χρηματιστήριο της Στοκχόλμης. Πριν από σήμερα και μέσα στο έτος οι μετοχές είχαν την τέταρτη καλύτερη επίδοση μεταξύ των 22 μετοχών των εταιρειών, που απαρτίζουν τον Dow Jones European Technology Index.

Η Sony Ericsson Mobile Communications Ltd., το joint venture μεταξύ της Ericsson και της Sony Corp., ανακοίνωσε την εβδομάδα που πέρασε, ότι τα προ φόρων κέρδη της υπερδιπλασιάστηκαν στα 433 εκατ. ευρώ (543 εκατ. δολ.), καθώς ο αριθμός των τηλεφώνων που πούλησε το τρίτο τρίμηνο, ανήλθε στα 20 εκατ. κομμάτια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα