«1st Greek Investment Forum» στις 11/12 στην Κίνα

Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2017 12:49
UPD:12:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Στην πόλη Xi’An, πρωτεύουσα της επαρχίας Shaanxi, στην Κίνα, θα διεξαχθεί στις 11/12/2017 η ημερίδα «1st Greek Investment Forum». Η εκδήλωση διεξάγεται σε συνδιοργάνωση της Belt And Road Associates με την China Association for International Economic Cooperation (CAFIEC), έναν οργανισμό του υπουργείου Εμπορίου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας και με την κυβέρνηση του Xi’an.

Με τα έως τώρα δεδομένα στην ελληνική αποστολή που θα συμμετάσχει στην ημερίδα θα πάρουν μέρος δυο υπουργοί της ελληνικής κυβέρνησης και πάνω από 20 επιχειρηματίες.

Από την πλευρά των Κινέζων αναμένονται 200-250 εκπρόσωποι επενδυτικών funds και εταιρειών (ιδιωτικών και κρατικών) που επενδύουν στο εξωτερικό.

Η κυβέρνηση του Xi’an έχει επίσης απευθύνει πρόσκληση:

  • στην πόλη της Καλαμάτας, με την οποία είναι αδελφές πόλεις, για συνεργασία στον τουρισμό (εισερχόμενος από Κίνα) και στις εξαγωγές τοπικών προϊόντων.
  •  σε αεροπορικές εταιρείες ώστε να συζητηθεί με κινέζικες αεροπορικές εταιρείες (Changan, Hainan Airlines, Eastern Airlines) και τοπικές επιχειρήσεις του κλάδου του τουρισμού το ενδεχόμενο απευθείας πτήσεων από το Xi’an σε ελληνικές πόλεις, με δεδομένο το μέγεθος της ίδιας της πόλης (10 εκατ. κάτοικοι) και τα 100 εκατ. τουρίστες που επισκέπτονται ετησίως το Xi’an.
  • στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, με δεδομένο ότι το Xi’an είναι η πόλη με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό Πανεπιστημίων μετά το Πεκίνο.
  • στο λιμάνι του Πειραιά ώστε να συζητηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας με το Xi’an International Inland Port, το μεγαλύτερο εσωτερικό λιμάνι της Κίνας.

Σύμφωνα με ενημέρωση από την κινεζική κυβέρνησημ ι κλάδοι στους οποίους εστιάζεται το ενδιαφέρον των Κινέζων επενδυτών που θα συμμετάσχουν στην ημερίδα είναι οι ακόλουθοι: Χρηματοοικονομικά, Logistics – Μεταφορές, Υποδομές, Κατασκευές, Ενέργεια, Αγροδιατροφή, Τουρισμός, Information And Communications Technology (ICT) και Εμπόριο (περιλαμβάνει κάθε επένδυση που αφορά εμπορικό προϊόν που έχει δυνατότητες εξαγωγών παγκοσμίως).

Οι ενδιαφερόμενοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον συμμετοχής τους στην αποστολή έως τις 3/11/2017 στο email [email protected] συμπεριλαμβάνοντας τα ακόλουθα στοιχεία:

  1. Ονοματεπώνυμο
  2. Επωνυμία εταιρείας
  3. Αντικείμενο Εργασιών
  4. Περιεχόμενο επενδυτικού σχεδίου (σε 2-3 σειρές)
  5. Αριθμός ατόμων που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην επιχειρηματική αποστολή.


Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα