Ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για συμμετοχή στα στεγαστικά προγράμματα του ΟΕΚ

Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2006 18:25
UPD:18:47

Ευνοϊκότερες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή των δικαιούχων στα στεγαστικά προγράμματα του ΟΕΚ, προβλέπει υπουργική απόφαση που υπεγράφη από τον Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σάββα Τσιτουρίδη και αφορά την τροποποίηση διατάξεων του Κανονισμού «για προϋποθέσεις παροχής κατοικίας και δανείων από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ)».

Η απόφασηαφορά ιδιαίτερα εξαιρετικές περιπτώσεις έντονης κοινωνικής ανάγκης του δικαιούχου και της οικογένειας του, με ευνοϊκότερους όρους και προϋποθέσεις, όπου δύναται να παραχωρηθεί κατοικία από τους ανεγειρόμενους οικισμούς του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ) ή αγορασμένη από αυτόν.

- Προϋπόθεση είναι ο δικαιούχος να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον 700 ημέρες εργασίας εάν είναι κάτοικος των Νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Τουλάχιστον 500 ημέρες εργασίας εάν είναι κάτοικος των λοιπών περιοχών της χώρας.

- Παραχώρηση κατοικίας σε άγαμες μητέρες που προστατεύουν τουλάχιστον ένα παιδί. Προϋπόθεση είναι η δικαιούχος να έχει πραγματοποιήσει 700 ημέρες εργασίας. Εάν δε η ίδια ή προστατευόμενο μέλος της έχει αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, χρειάζονται τουλάχιστον 500 ημέρες εργασίας.

- Οι δικαιούχοι που προστατεύουν τρία παιδιά και άνω, είτε οι ίδιοι και ένα προστατευόμενο μέλος τους έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω, είτε δύο προστατευόμενα μέλη τους έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω. Οι συνταξιούχοι λόγω θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος, εφόσον προστατεύουν τουλάχιστον ένα παιδί ή και τουλάχιστον δύο ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά των δικαιούχων, τα οποία δεν υπερβαίνουν τα όρια ηλικίας.

Δικαιούνται:

α) Παραχώρηση κατοικίας, εφ' όσον υπάρχει διαθέσιμη από τον ΟΕΚ.

β) Χορήγηση στεγαστικού δικαιώματος, εφ' όσον δεν υπάρχει διαθέσιμη κατοικία.

γ) Ατοκο δάνειο για αγορά ή ανέγερση κατοικίας από κεφάλαια του ΟΕΚ.

- Επίσης, δικαιούνται άμεση στεγαστική συνδρομή με τη μορφή άτοκου δανείου για αγορά ή ανέγερση κατοικίας ανεξάρτητα από τη οικογενειακή τους κατάσταση, οι κινητικά ανάπηροι - παραπληγικοί, οι συνταξιούχοι λόγω ολικής αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή επαγγελματική ή κοινή νόσο που λαμβάνουν προσαύξηση της σύνταξής τους λόγω της απόλυτης αναπηρίας τους, καθώς και οι συνταξιούχοι λόγω τύφλωσης ή σοβαρού ακρωτηριασμού άνω ή κάτω άκρων, που συνταξιοδοτήθηκαν έστω και με μία προσωρινή απόφαση συνταξιοδότησης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα