Tata: Πιο κοντά στην εξαγορά της βρετανικής Corus

Mετά την έγκριση της προσφοράς της, από το διοικητικό συμβούλιο
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 09:38

ΠΙΟ κοντά στην εξαγορά της Corus Group Plc, βρίσκεται η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία ατσαλιού της Ινδίας, Tata Steel Ltd., μετά την αποδοχή του διοικητικού συμβουλίου της βρετανικής εταιρείας της προσφοράς 4,05 δισ. λίρες στερλίνες (7,6 δισ. δολ).

Τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Corus, της μεγαλύτερης βιομηχανίας ατσαλιού της Βρετανίας, θα εισηγηθούν στους μετόχους να αποδεχθούν την προσφορά της Tata, προς 455 πένες ανά μετοχή, σύμφωνα με δύο ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα. Επίσημη ανακοίνωση ενδέχεται να γίνει νωρίς σήμερα, σύμφωνα με τους ίδιους, οι οποίοι προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News.

Η Τata, θέλει να αυξήσει τις δραστηριότητές και στην Ευρώπη, ενώ οι εταιρείες του κλάδου θέλουν να αυξήσουν το διαπραγματευτικό τους δικαίωμα με τους πελάτες τους, εν μέσω της αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης. Η Mittal Steel Co., συμφώνησε να εξαγοράσει φέτος την Arcelor SA, προς 38,3 δισ. δολάρια.

Χθες οι μετοχές της Corus έκλεισαν στις 478,4 πένες η μία στο Λονδίνο, σημάδι ότι μερίδα επενδυτών ενδέχεται να προσδοκά υψηλότερη προσφορά από την Tata ή από άλλον υποψήφιο αγοραστή. Οι μετοχές της Tata, σημείωσαν άνοδο 3,9% και διαπραγματεύθηκαν 1,8% στο Χρηματιστήριο της Βομβάης, στις 513 ρουπίες η μία στις 11:32 π.μ., τοπική ώρα, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να ανέρχεται στα 6,5 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα