Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 09:51

Fortius Finance: «Οι εμπλεκόμενοι στα χρηματιστηριακά δρώμενα συνεχίζουν να διατηρούν μια δόση επιφυλακτικότητας για την ετερόφωτη άνοδο του ΧΑ, όπως άλλωστε διαπιστώνεται από το χαμηλό λόγο ανοδικών προς καθοδικές και το γεγονός ότι η καθαρή αξία συναλλαγών παραμένει στα επίπεδα των €250 εκ.

»Με το συντριπτικό μέρος των συμβολαίων να έχουν μετακυλισθεί στον επόμενο μήνα (στο παράγωγο FTSE/ASE-20 του Οκτωβρίου μόλις 4,014 συμβόλαια είναι ανοικτά), πιστεύουμε ότι το ενδιαφέρον θα εστιασθεί και πάλι στην κίνηση των ξένων δεικτών. Ως πιθανότερο σενάριο προκρίνουμε την κίνηση του ΓΔ σε υψηλότερα επίπεδα αρχικά, με την περαιτέρω πορεία του να εξαρτάται από τη διατήρηση ή μη του αγοραστικού ενδιαφέροντος κυρίως για τράπεζες και τηλεπικοινωνίες. Από τεχνικής απόψεως, η επόμενη αντίσταση ορίζεται στις 4.127 μονάδες».

Sarros Securities: «Η ελληνική αγορά αν και κατόρθωσε να κλείσει θετικά, εν μέρει η πλειοψηφία των μετοχών κινήθηκε αρνητικά. Παρά το θετικό momentum που κυριαρχεί το τελευταίο διάστημα, επικρατεί μία νευρικότητα καθώς οι επιχειρηματικές κινήσεις που υπάρχουν δεν εκφράζονται άμεσα στις τιμές των μετοχών. Παραμένουμε υπό τη επήρεια των διεθνών αγορών και των ανακοινώσεων αποτελεσμάτων 9μήνου».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα