Αβραμόπουλος: Προϋπόθεση να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του Ασκληπιείου

Δηλώσεις του υπουργού για τη συμφωνία «Υγεία» - Ερυθρού
Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2006 13:19
UPD:13:29

Η συμφωνία μεταξύ του νοσοκομείου «Υγεία» και του Ερυθρού Σταυρού για την ανέγερση νέου νοσοκομείου και μαιευτικής κλινικής στο χώρο του Ασκληπιείου Βούλας (με κατεδάφιση στη συνέχεια του Ασκηπιείου) http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/20/1254426.htm μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την προϋπόθεση ότι το Ασκληπιείο θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, τόνισε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Κληθείς να σχολιάσει την είδηση της συμφωνίας «Υγεία» - Ερυθρού ο κ. Αβραμόπουλος δήλωσε ότι «η συμφωνία ανάμεσα σε δυο φορείς ιδιωτικού δικαίου για την αξιοποίηση του οικοπέδου, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, στο Ασκληπιείο της Βούλας, μπορεί να υλοποιηθεί μόνο με την προϋπόθεση ότι το Νοσοκομείο Ασκληπιείο θα διατηρήσει τον δημόσιο χαρακτήρα του, στο πλαίσιο του ΕΣΥ, κάτι εξάλλου για το οποίο μας διαβεβαίωσε με σχετική επιστολή και ο πρόεδρος του Ε.Ε.Σ.».

«Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης παραμένει σταθερό στις πάγιες θέσεις του, που αφορούν στο δημόσιο χαρακτήρα των Νοσοκομείων του ΕΣΥ, στις νόμιμες και διαφανείς διαδικασίες στον χώρο της υγείας, στην εξοικονόμηση πόρων για δημόσιες δαπάνες και στην ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας που παρέχουμε στους Έλληνες πολίτες», πρόσθεσε ο κ. Αβραμόπουλος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα