Ιμάκο: Αύξηση κύκλου εργασιών 30%

Τετάρτη, 30 Μαΐου 2001 16:03
UPD:16:06

Ο κύκλος εργασιών και τα λοιπά έσοδα της εταιρείας ΙΜΑΚΟ MEDIA NET GROUP S.A. το πρώτο τρίμηνο του 2001 αυξήθηκαν κατά 30% και ανήλθαν σε 1.804 εκατ. δρχ.

Σημαντική συμβολή στην διαμόρφωση του αυξημένου κύκλου εργασιών είχε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της εταιρείας προς το ΧΑΑ, η υψηλή κυκλοφορία και η σημαντική απορρόφηση διαφημιστικής δαπάνης του γυναικείου περιοδικού LIPSTICK, αλλά και η αύξηση των διαφημιστικών εσόδων των λοιπών περιοδικών της εταιρείας.

Τα μικτά κέρδη παρουσίασαν μείωση κατά 13% ανερχόμενα σε 246 εκατ. δρχ. καθώς η εταιρία πραγματοποίησε σημαντικές δαπάνες για την ανανέωση της εικόνας περιοδικών της, σημαντικές αγορές πρώτων υλών (καλύτερης ποιότητας χαρτί κλπ.) με συνέπεια το κόστος πωληθέντων να αυξηθεί κατά 38% σε 1.426 εκατ. δρχ. Σημαντικές δαπάνες πραγματοποίησε επίσης η εταιρεία στην διαφημιστική προώθηση των περιοδικών της, με αποτέλεσμα τα έξοδα διάθεσης να ανέλθουν σε 284 εκατ. δρχ. έναντι 211 εκατ. (+35%) την προηγούμενη περίοδο.

Τα αποτελέσματα της περιόδου επηρεάσθηκαν επίσης από αυξημένες αποσβέσεις (+126%) ύψους 69 εκατ. δρχ.

Σύμφωνα με την εταιρεία, το α’ τρίμηνο δεν είναι αντιπροσωπευτικό της ετήσιας πορείας των οικονομικών μεγεθών της, καθώς το αντίστοιχο τρίμηνο του 2000 πραγματοποιήθηκε το 15% του κύκλου εργασιών της εταιρείας και το 1,2% των καθαρών κερδών.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών και τα λοιπά έσοδα αυξήθηκαν κατά 54% και ανήλθαν σε δρχ. 2.447 εκατ. Σημαντική συμβολή στην διαμόρφωση του αυξημένου ενοποιημένου κύκλου εργασιών είχαν οι θυγατρικές εταιρείες ΗΧΩ Α.Ε. (Nitro Radio) και COLOUR UNIT Α.Ε.

Αντιθέτως τα ενοποιημένα αποτελέσματα του ομίλου επηρεάσθηκαν αρνητικά από την πορεία της θυγατρικής εταιρείας POWERNET, που εμφάνισε ζημίες 137 εκατ. δρχ. το α' τρίμηνο του 2001.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα