Παράταση σύμβασης για το Hilton

Συμφωνία για επέκταση της διαχείρισης του ξενοδοχείου μέχρι το τέλος του 2018
Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 15:39
INTIME NEWS/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Από την έντυπη έκδοση 

Του Λάμπρου Καραγεώργου
[email protected]

Παρατάθηκε μέχρι τέλους του 2018 η ισχύς της υφιστάμενης σύμβασης διαχείρισης του ξενοδοχείου Hilton Athens από τη Hilton International, έπειτα από συμφωνία με την ιδιοκτήτρια του ακινήτου Home Holdings, την κοινοπραξία ΤΕΜΕΣ-Dogus.

Η παράταση της υφιστάμενης σύμβασης που έληγε τον Μάρτιο του 2018 κρίθηκε επιβεβλημένη, όπως ανέφεραν στη «Ν» στελέχη που παρακολουθούν από πολύ κοντά τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Hilton και Home Holdings, προκειμένου να βοηθηθεί η επιχειρησιακή λειτουργία του ξενοδοχείου. Δεδομένου ότι η σύμβαση διαχείρισης έληγε τον προσεχή Μάρτιο, το ξενοδοχείο δεν μπορούσε να προχωρήσει πέραν του Μαρτίου σε κρατήσεις και κυρίως να δεχθεί συνέδρια και άλλες εκδηλώσεις, με αρνητικές επιπτώσεις στα αποτελέσματά του. Παράγοντες ωστόσο της ξενοδοχειακής αγοράς εκτιμούν ότι η παράταση της σύμβασης δεν θα ήταν εφικτή εάν δεν υπήρχε μία γενικότερη αρχική συμφωνία για οριστική ανανέωσή της. 

Πάντως, από την πλευρά των εμπλεκομένων μερών δηλώθηκε στη «Ν» ότι η παράταση δεν σημαίνει τίποτα πέραν των όσων αναφέρθηκαν για διευκόλυνση της επιχειρησιακής λειτουργίας του ξενοδοχείου και παρέπεμψαν σε προηγούμενη επίσημη ανακοίνωση της Home Holdings για συζητήσεις, με στόχο την «επιλογή διαχειριστή του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου και των διαμερισμάτων, μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της Hilton International». 

Επισημαίνεται ότι η Home Holdings, που αγόρασε το Hilton Αθηνών από την Alpha Bank, προσβλέπει στην ανάπλαση του ακινήτου με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείου και ειδικότερα τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia), στο πλαίσιο του νόμου 4276/2014, όπως ισχύει, για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας. Επίσης τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων, όπως κυρίως δημόσιους και συνεδριακούς, σε εμπορικούς χώρους (λιανικής) και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής και τη μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα.   



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα