Υψηλό σχεδόν πέντε μηνών για τις ευρωπαϊκές μετοχές

Τρίτη, 31 Οκτωβρίου 2017 10:55
UPD:10:57
REUTERS/STAFF

Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου πενταμήνου κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών σήμερα, ύστερα από το άλμα που σημείωσαν οι μετοχές της πετρελαϊκής BP, η οποία ανακοίνωσε ισχυρή κερδοφορία και ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, με τις τραπεζικές μετοχές, ωστόσο, να δέχονται πιέσεις από την υποχώρηση της BNP Paribas.

Στις 10:17 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 ήταν αμετάβλητος σε ποσοστιαίους όρους, ενώ σταθεροποιητικά κινούνταν και τα blue chips της ευρωζώνης.

Οι συναλλαγές ήταν υποτονικές, καθώς η γερμανική χρηματιστηριακή αγορά παρέμενε κλειστή λόγω αργίας, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στις αποφάσεις πολιτικής των κεντρικών τραπεζών.

Άλμα άνω του 3% σημείωσε η μετοχή της BP στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούλιο του 2014, καθώς τα κέρδη τρίτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η εταιρεία ανακοίνωσε παράλληλα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών.

Θετική ήταν η αντίδραση της αγοράς και στα αποτελέσματα της Ryanair, με τη μετοχή της αεροπορικής εταιρείας να σημειώνει άνοδο πάνω από 5%, καθώς διατήρησε τις προβλέψεις της για το σύνολο του έτους.

Πτώση 3% σημείωσε νωρίτερα η BNP Paribas, μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της αποτελεσμάτων, με τους χρηματιστές να επικαλούνται την απογοητευτική επίδοση της μονάδας που σχετίζεται με τις συναλλαγές στις αγορές.

Πηγή: ΑΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα