Χ.Α.: Σχόλια αναλυτών

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 10:09

Sarros «Το ελληνικό χρηματιστήριο κινήθηκε έντονα ανοδικά την Παρασκευή, με τον τραπεζικό κλάδο να έχει τον ρόλο του οδηγού. Σε σχέση με τον όγκο συναλλαγών οι μετοχές ΕΤΕ, ΠΕΙΡ, ΟΤΕ και ΑΛΦΑ πραγματοποίησαν περίπου το 40% του συνολικού όγκου συναλλαγών. Διατηρούμε την αισιοδοξία μας και για αυτή την εβδομάδα και εφιστούμε την προσοχή στον πρωταγωνιστή των τελευταίων ημερών, τον τραπεζικό κλάδο».

Euroxx: «Με εβδομαδιαία κέρδη 1,20% έκλεισε ο Γενικός Δείκτης Τιμών της Σοφοκλέους την Παρασκευή οδηγούμενος από το θετικό κλίμα στις διεθνείς χρηματαγορές, με το νέο ιστορικό ρεκόρ του Dow Jones που έσπασε το φράγμα των 12.000 μονάδων και την καταγραφή υψηλών πενταετίας από τα Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Η εισροή ξένων επενδυτικών κεφαλαίων και η διασπορά τους όχι μόνο στην υψηλή κεφαλαιοποίηση αλλά και σε επιλεγμένες μετοχές της μεσαίας όπως επίσης και της μικρής κεφαλαιοποίησης ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της προηγούμενης χρηματιστηριακής εβδομάδας.

»Η αναμονή των αποτελεσμάτων του εννεαμήνου, η φημολογία για επικείμενα επιχειρηματικά deals και το κλίμα των διεθνών αγορών θα συντηρήσουν και θα διαμορφώσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία της Σοφοκλέους. Για σήμερα αναμένεται η χρονοσείρα τιμών του ΧΑ να κινηθεί σε στενό εύρος τιμών σε μια προσπάθεια αφομοίωσης των κατακτημένων επιπέδων για μια περαιτέρω ανοδική πορεία».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα