Ripplewood: Ενδιαφέρον για την εξαγορά της Delphi

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Bloomberg
Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 12:44

ΣΤΟ στάδιο των διαπραγματεύσεων βρίσκεται η Ripplewood Holdings LLC, η εταιρεία εξαγορών που ιδρύθηκε από τον Tim Collins με τη χρεοκοπημένη εταιρεία παραγωγής μερών αυτοκινήτων Delphi Corp. και τις ενώσεις των εργαζομένων, οι οποίες ενδέχεται να αποφέρουν θετικό αποτέλεσμα για την Delphi, σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα των συνομιλιών.

Ο Thomas Stallkamp, ένας από τους συνεργάτες της Ripplewood και πρώην πρόεδρος της Chrysler Corp. president, ηγείται αυτών των συνομιλιών με την Delphi και την ένωση United Auto Workers πλέον του έτους, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους, που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg.

Η Ripplewood και τουλάχιστον δύο άλλες εταιρείες επενδύσεων εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την αγορά μεριδίου στην Dephi, τη μεγαλύτερη εταιρεία προμήθειας μερών αυτοκινήτων των ΗΠΑ. Η Cerberus Capital Management LP και η Appaloosa Management LP, με έδρα τη Ν. Υόρκη, επίσης βρίσκονται στο στάδιο των διαπραγματεύσεων με την Delphi.

Οι εταιρείες επενδύσεων πιστεύουν ότι μπορούν να πραγματοποιήσουν κέρδη αγοράζοντας φθηνότερα εταιρείες του κλάδου των μερών αυτοκινήτων, βελτιώνοντας τις επιδόσεις τους. Η WL Ross & Co. του . Wilbur Ross και η Icahn Management LP του Carl Icahn, επίσης επενδύουν σε αυτόν τον κλάδο.

Το ενδιαφέρον για την Delphi από την Ripplewood είδε το φως της δημοσιότητας στις 21 Οκτωβρίου στην εφημερίδα Wall Street Journal.

H Delphi, διαχωρίστηκε από την General Motors Corp. το 1999 και πριν από ένα έτος έκανε αίτηση για την υπαγωγή της στο άρθρο 11 περί πτωχεύσεων στις ΗΠΑ. Ωστόσο η εταιρεία είναι κερδοφόρα στην Ευρώπη, τη Νότιο Αμερική και την Ασία, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της Steve Gaut, αυτόν τον μήνα. Η Delphi δεν διαχωρίζει τα λειτουργικά της κέρδη ανά περιφέρεια, εξ αιτίας των διαφορών λογιστικών στάνταρντ.

Ο Lindsey Williams, εκπρόσωπος της Delphi, είπε ότι η εταιρεία έχει επαφές με διαφόρους, αλλά δεν αναφέρθηκε σε λεπτομέρειες, ενώ ο εκπρόσωπος της Ripplewood, Jeff Taufield, αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα