Πλεόνασμα 129 εκατ. ευρώ στο νέο προϋπολογισμό του ΙΚΑ

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 14:46

Τα οικονομικά δεδομένα και τον προϋπολογισμό του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το έτος 2007 παρουσίασαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Σάββας Τσιτουρίδης, και ο διοικητής του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ Ιωάννης Βαρθολομαίος.

Οι κ.κ. Τσιτουρίδης και Βαρθολομαίος έκαναν λόγο για οργανικό πλεόνασμα 129 εκατ. ευρώ στο νέο προϋπολογισμό του Ιδρύματος και συνολικό πλεόνασμα 40 εκατ. ευρώ μετά τη χρηματοδότηση και του Επενδυτικού Προγράμματος.

Όπως επισημάνθηκε, η εξέλιξη αυτή οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους: α) ότι στις αρχές του 2006 εξοφλήθηκαν όλα τα δάνεια προς τις τράπεζες, ύψους 302 εκατ. ευρώ και β) στη συνειδητή επιδίωξη για δραστική περικοπή της εισφοροδιαφυγής και της εκλογίκευσης των δαπανών.

Όπως επισης αναφέρθηκε, οι δαπάνες για συντάξεις αυξάνονται κατά 7,23%, οι δαπάνες για ασθένεια σε είδος κατά 6,4%, και σε χρήμα 7,12%, ενώ η δαπάνη για το ΕΚΑΣ αυξάνεται κατά 19,6%.

Τέλος, από πλευράς εσόδων τα τακτικά έσοδα αναμένεται να αυξηθούν κατά 6,7%, ενώ οι εισπράξεις από καθυστερήσεις από πρόσθετα τέλη και δευτερεύουσες εισφορές αναμένεται να αυξηθούν κατά 10,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα