ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ: Ωραιοποίηση της οικονομικής κατάστασης του ΙΚΑ

Δευτέρα, 23 Οκτωβρίου 2006 18:47

«Ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ έχει χάσει τον έλεγχο της εισφοροδιαφυγής, που ανέρχεται σε 5 δισ. ευρώ, σήμερα ο υπουργός Απασχόλησης μας περιέγραψε μια άλλη, επίπλαστα ωραιοποιημένη πραγματικότητα. Ακούστηκαν ανακοινώσεις για οργανικά πλεονάσματα στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/23/1257713.htm και αόριστες εξαγγελίες για δραστική περικοπή της εισφοροδιαφυγής... Η ωραιοποίηση της σημερινής κατάστασης του ασφαλιστικού συστήματος είναι αποπροσανατολιστική και επικίνδυνη.

Σήμερα, επίσης, ο υπουργός Απασχόλησης μας πληροφόρησε πως μέσα στο 2007 προετοιμάζεται η ενοποίηση των Ασφαλιστικών Ταμείων http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/10/23/1257707.htm . Δεδομένου ότι δεν έχει γίνει καμιά αναλογιστική μελέτη ούτε συζήτηση με τις αντίστοιχες δημόσιες επιχειρήσεις για το μέρος του κόστους που θα αναλάβουν, η κίνηση αυτή δεν αποτελεί παρά ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα. Παραμένει δε μυστήριο το πώς και από πού θα εξασφαλιστεί το ποσό του περίπου ενός δισ. ευρώ που απαιτείται για να επιτευχθεί αυτή η ενοποίηση», σχολίασαν η υπεύθυνη Απασχόλησης, Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, και η συντονίστρια του Τομέα Απασχόλησης και Κοινωνικής Ασφάλισης της Κ.Ο. του Κινήματος, Εύη Χριστοφιλοπούλου.

«Ο υπουργός Απασχόλησης κ. Σ. Τσιτουρίδης, σήμερα, με διάφορα λογιστικά τρικ, προσπάθησε να ωραιοποιήσει την οικονομική κατάσταση του ΙΚΑ. Ταυτόχρονα, "κήρυξε τον πόλεμο" στην εισφοροδιαφυγή στα λόγια, ενώ στην πράξη παραδέχθηκε ότι προωθεί για τη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο επιβραβεύει τους μπαταχτζήδες και εισφοροδιαφεύγοντες επιχειρηματίες με νέα χαριστική ρύθμιση για τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ, ύψους 3,5 δισ. ευρώ», δήλωσε ο Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. και υπεύθυνος Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΝ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα