Yποχωρεί για τρίτη ημέρα το πετρέλαιο

Λόγω του ήπιου καιρού στις ΗΠΑ με αποτέλεσμα τη χαμηλή ζήτηση
Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 07:02

ΠΤΩΤΙΚΑ, για τρίτη ημέρα, κινήθηκαν οι τιμές του αργού πετρελαίου, καθώς εικάζεται ότι οι ήπιες θερμοκρασίες του Νοεμβρίου στις ΗΠΑ, ενδέχεται να περιορίσουν τη ζήτηση θέρμανσης, αυξάνοντας τα αποθέματα στη μεγαλύτερη χώρα κατανάλωσης πετρελαίου στον κόσμο.

Οι θερμοκρασίες στις βορειοανατολικές ΗΠΑ, τόπο κατανάλωσης του μεγαλύτερου μέρους πετρελαίου θέρμανσης της χώρας, θα είναι πάνω από τον μέσον όρο τον Νοέμβριο, πριν υποχωρήσουν στα κανονικά τους επίπεδα τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τις χθεσινές προβλέψεις της WSI Corp. Αυριανή έκθεση ενδέχεται να δείξει ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν για τέταρτη εβδομάδα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές.

Το αργό πετρέλαιο για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου υποχώρησε έως 31 σεντς, ποσοστό 0,5%, φθάνοντας στα 58,50 δολ. το βαρέλι κατά τις ηλεκτρονικές συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex). Στις 10:37 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, το πετρέλαιο διαπραγματεύθηκε στα 58,70 δολ. το βαρέλι.

Χθες τα συμβόλαια υποχώρησαν 52 σεντς, ποσοστό 0,9%, φθάνοντας στα 58,81 δολ. το βαρέλι. Το πετρέλαιο έχει υποχωρήσει 25% από τα επίπεδα ρεκόρ των 78,40 δολ. το βαρέλι, στα οποία αναρριχήθηκε στις 14 Ιουλίου.

Η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου αυξάνεται το τέταρτο τρίμηνο του έτους, όταν τα διυλιστήρια ετοιμάζονται για την παραγωγή πετρελαίου θέρμανσης για την κάλυψη των αναγκών του χειμώνα στο βόρειο ημισφαίριο.

Τα αποθέματα των ΗΠΑ διατηρήθηκαν στα 335,5 εκατ. βαρέλια στις 13 Οκτωβρίου, 14% υψηλότερα από τον μέσον όρο πενταετίας για την περίοδο. Οι προμήθειες διυλισμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του πετρελαίου θέρμανσης και του ντήζελ, διατηρήθηκαν στα 145,4 εκατ. βαρέλια, 15% υψηλότερα του μέσου όρου.

Το μπρεντ για τα συμβόλαια του Δεκεμβρίου, υποχώρησε έως 26 σεντς, ποσοστό 0,4%, φθάνοντας στα 58,95 δολ. το βαρέλι στο ICE Futures του Λονδίνου. Στις 9:52 π.μ., ώρα Σιγκαπούρης, διαπραγματεύθηκαν στα 59,10 δολ. το βαρέλι.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα