BP: Χαμηλότερα κέρδη το τρίμηνο, από τη μείωση παραγωγής στην Αλάσκα

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 09:42

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 3,6%, αποτέλεσμα της μείωσης της παραγωγής της στην Αλάσκα, σε συνδυασμό με τον περιορισμό των περιθωρίων διΰλισης, σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης εταιρείας πετρελαιοειδών της Ευρώπης, BP Plc.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 6,23 δισ. δολ. από 6,46 δισ. δολ., πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Λονδίνο.

Η ανάπτυξη της παραγωγής περιορίστηκε από το κλείσιμο, αλλά και τις καθυστερήσεις σε εγκαταστάσεις της εταιρείας, συμπεριλαμβανομένης και της παύσης λειτουργίας μέρους των εγκαταστάσεων της εταιρείας στην Αλάσκα, δυναμικότητας 400.000 βαρελιών πετρελαίου ημερησίως, εξ αιτίας διάβρωσης αγωγού. Τα προβλήματα στον εξοπλισμό, καθυστέρησαν την έναρξη λειτουργίας της εγκατάστασής της Thunder Horse φυσικού αερίου και πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικό.

Χθες οι μετοχές της BP σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση, υποχωρώντας λιγότερο από 0,1%, στις 601,5 πένες η μία. Φέτος, έχουν σημειώσει υποχώρηση 2,8%, μεγαλύτερη των απωλειών 0,5% που σημείωσαν οι μετοχές της Royal Dutch Shell Plc, της πιο κοντινής ανταγωνίστριάς της, την ίδια χρονική περίοδο.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν από τα 7,27 δισ. δολ. που ανακοίνωσε ότι εμφάνισε η εταιρεία το δεύτερο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα