Merck KGaA: Μείωση των κερδών, πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 09:55

ΜΕΙΩΣΗ σε ποσοστό 20% σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη της Merck KGaA, καθώς η εταιρεία μείωσε την αξία του σκέλους χρωστικών ουσιών, ενώ δεν επανέλαβε έσοδα που είχε εμφανίσει πέρυσι.

Τα καθαρά κέρδη υποχώρησαν στα 144,3 εκατ. ευρώ (181 εκατ. δολ.) ή 76 σεντς ανά μετοχή, από 181,5 εκατ. ευρώ ή 95 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, μέσω του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Η Merck προχώρησε επίσης στην προς τα κάτω αναθεώρηση των πωλήσεών της, λέγοντας ότι η ανάπτυξη των εσόδων θα είναι κοντά στο 10% φέτος. Η εταιρεία, η οποία λέει ότι είναι η αρχαιότερη φαρμακοβιομηχανία στον κόσμο, προσέφερε τον μήνα που πέρασε 13,1 δισ. δολ. για την Serono, τη μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας της Ευρώπης, για να αποκτήσει νέα σκευάσματα και να τονώσει την ανάπτυξη.

Οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 5%, φθάνοντας στο 1,54 δισ. ευρώ.

Η Merck αποφάσισε να αγοράσει την Serono, έξι μήνες μετά την αποτυχία της να αγοράσει τη γερμανική ανταγωνίστριά της, Schering AG. Η εξαγορά σχεδιάστηκε για την τόνωση του τμήματος φαρμακευτικών ειδών και τη μείωση της εξάρτησής της από τους υγρούς κρυστάλλους και τα χημικά που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τηλεοράσεων με επίπεδες οθόνες, που αποτελούν περισσότερο του 1/3 των λειτουργικών της κερδών.

Η εταιρεία σχεδιάζει να ολοκληρώσει την εξαγορά το πρώτο τρίμηνο του επόμενου έτους, μετά τη συμφωνία απόκτησης μεριδίου ελέγχου που κατέχει η οικογένεια Bertarelli, προς 1.100 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή. Η εταιρεία, που δεν αποτελεί συγγενική της φαρμακοβιομηχανίας Merck & Co. στις ΗΠΑ, θα κάνει προσφορά για το λοιπό των μετοχών στην ίδια τιμή τις ερχόμενες εβδομάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα