ICICI Bank: Κέρδη ρεκόρ μετά την αύξηση της δανειοδότησης

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 12:13

ΤΑ ΔΕΥΤΕΡΑ υψηλότερα κέρδη στην ιστορία της εμφάνισε η ICICI Bank Ltd., η μεγαλύτερη τράπεζα της Ινδίας, από πλευράς χρηματιστηριακής αξίας, υψηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών, καθώς η επιτάχυνση της οικονομικής ανάπτυξης, ώθησε τους καταναλωτές να λάβουν δάνεια για την αγορά κατοικιών και αυτοκινήτων.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 7,55 δισ. ρουπίες (166 εκατ. δολ.) το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου από 5,8 δισ. ρουπίες πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της τράπεζας. Κατά μέσον όρο οικονομικοί αναλυτές εκτιμούσαν ότι τα κέρδη της θα ανέλθουν σε 6,97 δισ. ρουπίες.

Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ICICI Bank, K.V. Kamath, προβλέπει ότι οι ινδικές εταιρείες θα υπερδιπλασιάσουν τα δάνειά τους στα 175 δισ. δολ. μέσα σε τρία χρόνια. Τα κεφάλαια που ελέγχονται από την κυβέρνηση της Σιγκαπούρης, επιδιώκουν να αυξήσουν το μερίδιό τους στην ICICI, την τράπεζα με την καλύτερη επίδοση μετοχών στον δείκτη του Χρηματιστηρίου το τρίμηνο.

Η ινδική τράπεζα αυξάνουν τα δάνεια με ετήσιο ρυθμό πλέον του 30%, καθώς η οικονομία αυξάνεται με τον ταχύτερο ρυθμό μετά την Κίνα, μεταξύ των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του κόσμου. Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Manmohan Singh, περιμένει η οικονομική ανάπτυξη να υπερβεί το 8% για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο, διευρύνοντας τη μεγαλύτερη ανάπτυξή της από τη βρετανική ανεξαρτησία το 1947.

Η ICICI ανακοίνωσε κέρδη ρεκόρ ύψους 7,9 δισ. ρουπίες το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου. Οι μετοχές της δανείστριας σημείωσαν άνοδο 43% το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου και είχαν την καλύτερη επίδοση μεταξύ των μετοχών που απαρτίζουν τον δείκτη Sensex.

Οι ξένοι επενδυτές αγόρασαν το 73% της τράπεζας, 1% κάτω από το όριο που μπορούν να κατέχουν ξένοι επενδυτές, αυξάνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία στα 14 δισ. δολάρια.

Η ICICI επιδιώκει να αποκτήσει πελάτες, πριν οι ξένες τράπεζες, όπως η HSBC Holdings Plc και η Citigroup Inc. ανοίξουν περισσότερα καταστήματα για να καλύψουν τη ζήτηση του πληθυσμού της χώρας, ύψους 1,1 δισ. ανθρώπων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα