Πετραλιά: Σταθερά ανοδική τάση η τουριστική κίνηση από Ρωσία προς Ελλάδα

Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2006 15:55
UPD:16:06

Στις δυνατότητες ανάπτυξης της ελληνορωσικής συνεργασίας στον τομέα του Τουρισμού αναφέρθηκε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη Πετραλιά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων ΙΤΑΡ-ΤΑΣ, με αφορμή την επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στη Ρωσία.

Η κ. Πετραλιά έκανε λόγο για μία σταθερά ανοδική τάση στην τουριστική κίνηση από τη Ρωσία προς την Ελλάδα (183.000 Ρώσοι επισκέπτες στην Ελλάδα το 2005, αύξηση 28% σε σύγκριση με το 2004), ενώ αντίστοιχα σημείωσε ότι ολοένα και περισσότεροι Έλληνες επισκέπτονται τα τελευταία χρόνια τη Ρωσία, με δημοφιλέστερους προορισμούς τη Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη.

Στην παρατήρηση ότι περισσότεροι Ρώσοι προτιμούν για τις καλοκαιρινές διακοπές τους την Τουρκία παρά την Ελλάδα, καθώς εκεί δεν χρειάζεται θεώρηση διαβατηρίου, η υπουργός αναγνώρισε ότι «το ζήτημα της visa βάσει της συνθήκης Schengen είναι ένα θέμα που περιόρισε τη δυνατότητα της Ελλάδας να καλύψει τη μεγάλη ζήτηση που υπάρχει για τη χώρα μας στη ρωσική αγορά». Ωστόσο, όπως είπε, τον τελευταίο χρόνο, το υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών καταβάλλει επίπονη προσπάθεια να βελτιωθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η διαδικασία χορήγησης visa. «Αναβαθμίζουμε τον εξοπλισμό και ενισχύουμε τη στελέχωση των προξενικών μας αρχών, ούτως ώστε να διευκολύνουμε τους Ρώσους πολίτες. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον περασμένο Απρίλιο, έχει μειωθεί δραστικά ο χρόνος που απαιτείται για την έκδοση visa και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που έχουμε τόσο μεγάλη αύξηση στην τουριστική κίνηση φέτος. Είμαι βέβαιη ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί ακόμα περισσότερο μέχρι το τέλος του χρόνου», συμπλήρωσε η κ. Πετραλιά, υποσχόμενη παράλληλα πως οι «προτάσεις» του ελληνικού τουρισμού προς τους Ρώσους επισκέπτες θα είναι ολοένα και πιο ελκυστικές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα