United Microelectronics: Στα ύψη τα κέρδη από τις επενδύσεις

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 11:12

ΤΕΣΣΕΡΙΣ φορές αυξήθηκαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης, τα καθαρά κέρδη της δεύτερης μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής τσιπ στον κόσμο, United Microelectronics Corp., αποτέλεσμα των κερδών από τις επενδύσεις μετοχών.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 8,59 δισ. δολ. Ταϊβάν (258 εκατ. δολ. ΗΠΑ) ή 48 σεντς του δολαρίου της Ταϊβάν ανά μετοχή, από 2,17 δισ. δολ. Ταϊβάν ή 12 σεντς ανά μετοχή, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις έξι οικονομικών αναλυτών, που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, κατά μέσον όρο, τα κέρδη της εταιρείας προβλεπόταν να διαμορφωθούν στα 7 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Οι πωλήσεις της United Microelectronics, που ανακοινώθηκαν νωρίτερα, σημείωσαν αύξηση 18%, στα 27.9 δισ. δολ. Ταϊβάν, από 23,6 δισ. δολ. Ταϊβάν, που ήταν το τρίτο τρίμηνο του 2005, σύμφωνα με τη διοίκησή της.

Τα λειτουργικά της κέρδη ανήλθαν στα 3,04 δισ. δολ. Ταϊβάν, από ζημίες 560 εκατ. δολ. Ταϊβάν.

Οι πωλήσεις από τα τσιπ τηλεπικοινωνιών συμμετείχαν 55% στα έσοδα, έναντι συμμετοχής 56% το δεύτερο τρίμηνο.

Η United Microelectronics είπε ότι χρησιμοποίησε το 82% της δυναμικότητας παραγωγής της το τρίτο τρίμηνο έναντι 78% το προηγούμενο έτος και 80% το προηγούμενο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα