Safeco, Liberty Mutual: Προσφορά για την Winterthur στις ΗΠΑ

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 12:03

ΠΡΟΣΦΟΡΑ για την εξαγορά του σκέλους ασφαλειών της Winterthur της Credit Suisse Group στις ΗΠΑ, κάνει η Safeco Corp. και η Liberty Mutual Group, σκέλος το οποίο ενδέχεται να κοστίσει έως 1,5 δισ. δολ., σύμφωνα με τρεις ανθρώπους που γνωρίζουν καλά το θέμα.

Τουλάχιστον πέντε υποψήφιοι αγοραστές επιδιώκουν να αποκτήσουν την Winterthur, σύμφωνα με τους ίδιους ανθρώπους που προτίμησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους, όπως μετέδωσε το Bloomberg News. Οι τελικές προσφορές θα γίνουν στα μέσα του Νοεμβρίου, είπε ο ένας από τους τρεις ανθρώπους.

Η πλειοδοσία ακολουθεί τη συμφωνία της Credit Suisse τον Ιούνιο να πουλήσει το σκέλος ασφαλειών της Winterthur στην Axa SA, τη δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, αντί του ποσού των 7,9 δισ. ευρώ (9,9 δισ. δολ.). Η Axa δεν πουλά ασφάλειες κατοικιών και ζημιών στις ΗΠΑ και για εταιρείες τέτοιου είδους, οι εξαγορές αυτές μπορεί να βοηθήσουν στη μείωση του κόστους, αλλά και των ασφαλίστρων.

Η Axa είπε ότι το σκέλος της Winterthur στις ΗΠΑ τελεί υπό στρατηγικό έλεγχο και την περασμένη εβδομάδα είπε στους 2.150 υπαλλήλους στις ΗΠΑ ότι η Winterthur επιδιώκει την εύρεση αγοραστή, σύμφωνα με την εκπρόσωπο, Anne Smith. Δεν έγινε γνωστό εάν η συμφωνία θα ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του έτους, όπου η Credit Suisse αναμένεται να κλείσει μεγαλύτερη συμφωνία.

Ο Paul Hollie, εκπρόσωπος της Safeco και ο Richard Angevine εκπρόσωπος της Liberty Mutual, αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα, όπως έκανε και η εκπρόσωπος της Axa, Mary Taylor. Η Victoria Harmon, εκπρόσωπος της Credit Suisse, παρέπεμψε για ερωτήσεις την Winterthur. Η Smith αρνήθηκε να κάνει άλλο σχόλιο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα