Νέο αμοιβαίο κεφάλαιο από την ATEbank

Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2006 14:24

Ένα νέο αμοιβαίο κεφάλαιο, με την επωνυμία “ΑΤΕ Eurozone Μετοχικό Εξωτερικού” δημιούργησε η ATEAμοιβαία, η εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων του Ομίλου της ΑΤΕbank.

Στόχος του νέου αμοιβαίου κεφαλαίου, το οποίο ανήκει στην υποκατηγορία των Αμοιβαίων Κεφαλαίων Μετοχικών Εξωτερικού, είναι η επίτευξη της υψηλότερης δυνατής απόδοσης, κυρίως από υπεραξία, μέσω των τοποθετήσεών του σε μετοχές εταιρειών, κατά βάση των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δευτερευόντως από εισόδημα μέσω εισπράξεως μερισμάτων, τοκομεριδίων ή τόκων.

Το χαρτοφυλάκιό του είναι προσανατολισμένο κατά κύριο λόγο σε μετοχές εταιρειών μεγάλης κεφαλαιοποίησης των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που απαρτίζουν το χρηματιστηριακό δείκτη DOW JONES EURO STOXX 50 και καταλαμβάνουν ποσοστό που υπερβαίνει το 65% του καθαρού ενεργητικού σε μέσο όρο τριμήνου. Επίσης υπάρχει η δυνατότητα επένδυσης σε νεοεισαγόμενες μετοχές εταιρειών, σε ομόλογα/ομολογίες, ικανοποιητικής πιστοληπτικής διαβάθμισης (τουλάχιστον ΒΒΒ- κατά S&P ή Βaa3 κατά Moody’s κατά τον χρόνο κτήσης) και προϊόντα χρηματαγοράς.

Το νέο Α/Κ απευθύνεται στους επενδυτές εκείνους που ο χρονικός ορίζοντας της τοποθέτησης των χρημάτων τους είναι μεσομακροπρόθεσμος και επιζητούν υψηλή απόδοση προερχόμενη κυρίως από την πορεία των τιμών των μετοχών των εταιρειών που ενυπάρχουν στο χρηματιστηριακό δείκτη DOW JONES EURO STOXX 50.

Η σύσταση του νέου Α/Κ ΑΤΕ EUROZONE ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ έγινε στις 5 Οκτωβρίου 2006, ενώ η διάθεση μεριδίων στο επενδυτικό κοινό θα ξεκινήσει την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2006. Υπενθυμίζεται ότι, όπως ισχύει και για τα λοιπά Α/Κ της ΑΤΕ ΑΕΔΑΚ, η διάθεση των μεριδίων θα γίνεται χωρίς επιβάρυνση προμήθειας, καθώς η ισχύουσα τιμολογιακή πολιτική μηδενικής προμήθειας διάθεσης θα συνεχιστεί και για το έτος 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα