ABB: Διπλάσια η αύξηση των κερδών το γ' τρίμηνο

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 08:55

ΔΙΠΛΑΣΙΑ αύξηση σημείωσαν το τρίτο τρίμηνο της χρήσης τα καθαρά κέρδη της ABB Ltd., της μεγαλύτερης κατασκευάστριας δικτύων ηλεκτρικής ενεργείας στον κόσμο, καθώς οι εταιρείες ηλεκτρισμού στις ΗΠΑ και την Κίνα, αύξησαν τη δυναμικότητά τους για να καλύψουν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενεργείας.

Τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν στα 397 εκατ. δολ. από 188 εκατ. δολ. πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στη Ζυρίχη. Κατά μέσον όρο, 16 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα διαμορφωθούν σε 358 εκατ. δολάρια. Τα έσοδα, σημείωσαν αύξηση 7,5%, φθάνοντας στα 6,03 δισ. δολάρια.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικού εξοπλισμού αυξήθηκαν μετά την έναρξη αναβάθμισης των ηλικίας 10 ετών δικτύων στις ΗΠΑ, σε συνδυασμό με τη πρόταση της Κίνας, της μεγαλύτερης και ταχύτερα αναπτυσσόμενης οικονομίας στον κόσμο, να δαπανήσει 90 δισ. δολ. για την επέκταση του δικτύου ενεργείας. Ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της ΑΒΒ, Fred Kindle, αύξησε τα κέρδη της εταιρείας με την περικοπή 1.300 θέσεων εργασίας για τη μείωση του κόστους, διευρύνοντας τις απολύσεις που έκανε ο πρόεδρος της εταιρείας, Juergen Dormann.

Οι μετοχές της ΑΒΒ έχουν σημειώσει φέτος άνοδο 44%, έναντι υποχώρησης 2,9% των μετοχών της Siemens AG, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής μηχανολογικού εξοπλισμού της Ευρώπης και άνοδο 19% των μετοχών της γαλλικής Schneider Electric SA, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής διακοπτών ασφαλείας στον κόσμο. Η χρηματιστηριακή αξία της ΑΒΒ ανέρχεται σε περίπου 40 δισ. ελβετικά φράγκα (31,7 δισ. δολ.).

Τα προ φόρων και τόκων κέρδη της ΑΒΒ αυξήθηκαν 48%, φθάνοντας στα 686 εκατ. δολ. το τρίτο τρίμηνο, ενώ οι παραγγελίες της σημείωσαν αύξηση 19%, φθάνοντας στα 6,77 δισ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα