Taiwan Semiconductor: Η χαμηλότερη αύξηση κερδών σε ένα έτος

Πέμπτη, 26 Οκτωβρίου 2006 09:22

ΤΗ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ αύξηση σε χρονικό διάστημα ενός έτους, εξ αιτίας της χαμηλότερης ζήτησης ημιαγωγών που χρησιμοποιούνται σε κινητά τηλέφωνα και σε ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης, εμφάνισε η Taiwan Semiconductor Manufacturing Co., η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής τσιπ επί παραγγελία στον κόσμο.

Το τρίτο τρίμηνο τα καθαρά κέρδη σημείωσαν αύξηση 33%, φθάνοντας στα 32,5 δισ. δολ. Ταϊβάν (977 εκατ. δολ.) ή 1,26 δολ. Ταϊβάν ανά μετοχή, από 24,5 δισ. δολ. Ταϊβάν ή 95 σεντς του δολ. της Ταϊβάν, πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας. Εννέα οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg προέβλεπαν κατά μέσον όρο ότι τα κέρδη θα διαμορφωνόντουσαν στα 31,7 δισ. δολ. Ταϊβάν.

Οι πελάτες της Taiwan Semiconductor μειώνουν τις εντολές για παραγωγή τσιπ κατόπιν παραγγελίας και οι κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων όπως η Motorola Inc., προσπαθούν να εξαντλήσουν τα στοκ, καθώς οι πωλήσεις μειώνονται. Η ανησυχία ότι η οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και η ζήτηση των καταναλωτών ενδέχεται να περιοριστεί από τα υψηλότερα επιτόκια δανεισμού, ενώ οι τιμές του πετρελαίου ενδέχεται να καθυστερήσουν τις παραγγελίες τσιπ το ερχόμενο έτος.

Η ανάπτυξη των κερδών της Taiwan Semiconductor, υπερέβη το 50% τα τέσσερα συνεχόμενα τρίμηνα. Το τρίτο τρίμηνο οι πωλήσεις της σημείωσαν αύξηση 17%, φθάνοντας στα 82,5 δισ. δολ. Ταϊβάν.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα