Νέα επένδυση της Intrakat στην ξενοδοχειακή αγορά

Εκμίσθωσε και μετατρέπει σε boutique hotel το διατηρητέο κτήριο του ΜΤΣ στην Κολοκοτρώνη
Πέμπτη, 19 Οκτωβρίου 2017 12:14
Δελτίο Τύπου

Από την έντυπη έκδοση 

Ένα ακόμη βήμα εισόδου στην ξενοδοχειακή και τουριστική αγορά έκανε o όμιλος της Intrakat. Όπως ανακοινώθηκε χθες υπέγραψε σύμβαση με το  Μετοχικό Ταμείου Στρατού για την εκμίσθωση του κτηρίου επί της οδού Κολοκοτρώνη 3-5 στην Αθήνα. Το τριώροφο διατηρητέο κτήριο του ΜΤΣ, επιφάνειας 4.160 τ.μ., εκμισθώθηκε στην Intrakat για 20 χρόνια έναντι μηνιαίου τιμήματος 40.000 ευρώ.

Στόχος της εταιρείας είναι το κτήριο να μετατραπεί σε boutique hotel 45 δωματίων και να ξεκινήσει τη λειτουργία του μέσα στο 2019, μετά τις απαραίτητες κατασκευαστικές εργασίες.

Ο κ. Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat, δήλωσε: «Η επιλογή της Intrakat να εκμισθώσει ένα εμβληματικό διατηρητέο κτήριο στην καρδιά της Αθήνας και να το μετατρέψει σε boutique hotel, εντάσσεται στη στρατηγική του ομίλου μας για εστίαση στους “χρυσούς” τουριστικούς προορισμούς της χώρας μας. Η Αθήνα δείχνει σαφή σημάδια ανάπτυξης και παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην υψηλή αισθητική και την premium εμπειρία φιλοξενίας, στοιχεία που ταιριάζουν στη φιλοσοφία μας για τις υπηρεσίες φιλοξενίας». H Ιntrakat αναδείχτηκε πλειοδότης στο διαγωνισμό μακροχρόνιας ενοικίασης του διατηρητέου κτηρίου στον διαγωνισμό που έγινε πρόσφατα, ωστόσο δεν είναι το μοναδικό project που έχει στον ξενοδοχειακό τομέα. Ο όμιλος στοχεύει να αναβιώσει ένα από τα πρώτα ξενοδοχεία της Αθήνας από το 1835, που είναι ιδιοκτησίας του γνωστού επιχειρηματία του Μοναστηρακίου Σπύρου Μπαϊρακτάρη. Μόλις πριν από λίγες ημέρες ο τελευταίος έλαβε το «πράσινο φως» από το υπουργείο Πολιτισμού για τη μελέτη αποκατάστασης του χαρακτηρισμένου ως ιστορικού διατηρητέου μνημείου ξενοδοχείου Αίολος, επί της οδού Αιόλου 3-5 και Αδριανού στην Πλάκα με σκοπό τη μετατροπή του σε boutique ξενοδοχείου.

Η Αθήνα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση από ξένους επισκέπτες που δίνουν έμφαση στην premium εμπειρία φιλοξενίας, δήλωσε ο Πέτρος Σουρέτης, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Intrakat. 

Ο όμιλος δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα μέσω της εταιρείας Intradevelopment, η οποία εστιάζει στην ανάπτυξη οικιστικών, εμπορικών και τουριστικών ακινήτων στην Ελλάδα. Η Intradevelopment, μέλος του ομίλου Intrakat, αποτελεί μια εξειδικευμένη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων που επενδύει στην ανάπτυξη δικού της χαρτοφυλακίου ακινήτων και παράλληλα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων στην ανάπτυξη ακινήτων. Ωστόσο διαθέτει και την 100% θυγατρική την ΙΝΤΡΑΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΗ, η οποία έχει δώσει έμφαση στην αγορά των Boutique Ξενοδοχείων στην ελληνική αγορά όπως και την Inestia.

Ο όμιλος έχει ήδη παρουσία στη Μύκονο με την ανάπτυξη ενός νέου, 5άστερου, ξενοδοχείου μέσω της θυγατρικής της εταιρείας Ιντραξενοδοχειακή. Το Branco Mykonos Hotel που βρίσκεται στον Πλατύ Γιαλό της Μυκόνου και διαθέτει 21 δωμάτια και σουίτες, θα υποδεχτεί τους πρώτους πελάτες του το καλοκαίρι.

H Inestia διαχειρίζεται ακόμη τα Ο&Β Athens Boutique Hotel και MET34 Athens Hotel στην Αθήνα και σκοπεύει να αναλάβει τη διαχείριση και άλλων ξενοδοχείων τα επόμενα χρόνια.

Πάντως, το τελευταίο διάστημα εντείνεται το επενδυτικό ενδιαφέρον για νέα ξενοδοχεία στην Αθήνα. Όπως ανέφερε πρόσφατα η «Ν», ένα νέο σχέδιο δημιουργίας τουριστικών διαμερισμάτων υλοποιεί ο όμιλος Βιοχάλκο σε συνεργασία με τη Zeus International, σε κτήριο της Βιοχάλκο στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 31. Παράλληλα, έπειτα από αλλεπάλληλους διαγωνισμούς, εκμισθώθηκε στον τελευταίο που πραγματοποιήθηκε στις 11 Οκτωβρίου το ξενοδοχείο «La Mirage» στην Ομόνοια. Το κτήριο εκμισθώθηκε στον κ. Στέλιο Ιωαννίδη που ελέγχει ακόμη τα ξενοδοχεία Acropolis Museum Hotel, Athens Diamond Hotel, Athens Status Suites, La Str-ada Hotel και Riviera Ht0l. 
 



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΙΝΚΑΤ



Σχολιασμένα